Clubul de fotbal Glasgow Rangers a fost retrogradat in premiera, vineri, in cea de-a patra divizie scotiana din cauza problemelor financiare, in urma voturilor cluburilor din Liga Scotiana de Fotbal, relateaza AFP.

Pe 4 iulie, Glasgow Rangers a fost deja exclus din Campionatul primei divizii din aceleasi motive. Fiind in pragul falimentului, clubul nu a figurat in calendarul 2012-2013 al campionalului scotian, publicat la mijlocul lunii iunie.

Un consortiu, condus de omul de afaceri Charles Green, a preluat clubul prin crearea unei noi societati pentru gestionarea afacerilor sale. Insa, autoritatile fiscale britanice, care reclama de la Glasgow Rangers peste 93 de milioane de lire sterline (115 milioane de euro), au respins deja planul de preluare prezentat de Charles Green.

Conform administratorilor clubului, datoriile sale totale se ridica la 134 milioane de lire (166 milioane de euro).

Directorul general al Federatiei Scotiene de Fotbal, Steward Regan, a declarat ca retrogradarea clubului Glasgow Rangers in cea de-a patra decizie ar duce la o catastrofa financiara si la o 'moarte lenta' a fotbalului scotian.

25 din 30 de cluburi din Liga Scotiana de Fotbal au votat pentru retrogradara clubului in a patra divizie.

Fondat in 1872, clubul Glasgow Rangers, la meciurile caruia asista in medie 45.000 de spectatori, a castigat de 54 de ori campionatul scotian, de 33 de ori Cupa Scotiei si o data Cupa Cupelor, in 1972. Sanctionat cu 10 puncte din cauza problemelor financiare, acesta a pierdut titlul national in sezonul trecut in fata marelui rival, Celtic Glasgow.