Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a fost votat de fanii bulgari pe primul loc in topul celor mai buni fotbalisti ai anului, in semn de protest fata de mediocritatea fotbalului din aceasta tara, informeaza novinite.com si AFP.

Borisov, luat in considerare ca fotbalist al echipei Vitosa Bistrita, din a treia liga bulgara, pentru care evolueaza din cand in cand, a primit 44 la suta din voturi (3.501). Pe pozitia a doua se afla componentul formatiei Manchester United, Dimitar Berbatov - 24 la suta (1.955 voturi), iar locul trei reprezinta tot rezultatul unui vot de protest, fiind ocupat de fotbalistul Vasil Lukaev de la o echipa din a cincea liga bulgara, Sipka Dragor (5 la suta - 430 de voturi).

Locurile 4-10 sunt ocupate, in ordine, de jucatorii Nikolai Mihailov (Twente Enschede, 397 voturi), Stiliian Petrov (Aston Villa, 382 voturi), Vladimir Gadjev (Levski Sofia, 243 voturi), Branimir Kostadinov (Botev Vrata, 134 voturi), Hristo Iovov (Levski Sofia, 113 voturi), Spas Delev (TSKA Sofia, 94 voturi) si Todor Ianchev (TSKA Sofia - 91 voturi).

"Acest vot arata nu ca Borisov este cel mai bun fotbalist, ci faptul ca fotbalul bulgar are nevoie de reforme si de o noua politica. Sportul bulgar se confrunta cu probleme serioase, intre care si lipsa de finantare", a afirmat premierul bulgar in varsta de 52 de ani, intr-o scrisoare adresata organizatorilor.

Votul fanilor s-a incheiat in noaptea de duminica spre luni, insa ca urmare a rezultatelor controversate castigatorul titlului de cel mai bun fotbalist al anului va fi stabilit de reprezentantii mass-media, ceremonia de premiere urmand sa aiba loc la 23 decembrie.

Alegerea lui Borisov de catre suporteri in topul celor mai buni fotbalisti vine in contextul unor tensiuni sociale in Bulgaria. Caile ferate bulgare s-au aflat, luni, in a 12-a zi de greva, iar agricultorii au blocat soselele pentru a protesta fata de reducerea subventiilor.