Mircea Sandu a discutat, luni, intr-o conferinta de presa, despre situatia de la Comisia Centrala a Arbitrilor, presedintele FRF fiind de parere ca Vasile Avram (seful CCA) nu este vinovat de acte de coruptie. In plus, Sandu considera ca DNA-ul face circ, tot episodul Avram fiind doar un scenariu. "Stiindu-l pe Avram, nu pot sa cred ca a facut asa ceva. Poate a avut o pierdere de memorie si a facut-o!", a declarat Mircea Sandu.

Mircea SanduFoto: AGERPRES

Iata ce a precizat primul om din fotbalul romanesc:

Despre cazul "Vasile Avram"

"Eu nu cred in vinovatia lui Vasile Avram. De cand lucram impreuna, l-am vazut in activitatea privata asigurand o protectie speciala familiei lui. Impreuna cu sotia, intotdeauna s-au comportat ca niste adolescenti. La unele petreceri, chiar erau cei mai buni dansatori. Comportamentul lui a fost fara niciun semnal de acest gen sau care sa duca spre asa ceva".

FRF nu raspunde pentru presupusa coruptie de la CCA

"Am preferat sa mut Comisia de Arbitri, sa dau 2000 de euro pe luna la noul sediu, tocmai pentru a arata autonomia ei. Relatia dintre FRF si CCA nu este decat una administrativa. Am fost desemnat sa numesc presedintele Comisiei si sa aprob componenta comisiilor. Mai discutam doar probleme de buget. Din punct de vedere tehnic, suta la suta atributiile au revenit CCA".

Relatie normala cu Terbea si Avram

"Relatia mea cu domnul Terbea este una pur intamplatoare, ne-am vazut doar la diverse comisii. Raman surprins sa vad ca plimbarea cu elicopterul este considerata luare de mita in forma continuata. Daca sunt invitat la Cluj si sunt luat cu masina de la aeroport, inseamna ca este un act de coruptie?"

Nu i-a dat imnul lui Marcel Pavel

Imi pare rau ca fotbalul romanesc se afla iarasi intr-o situatie de imagine negativa. Incercasem sa refacem putin imaginea, dar se pare ca nu prea ne-a iesit. Lui Marcel Pavel nu eu i-am dat imnul sa-l cante. Si-a extras textul de pe un site. N-a fost nicio discutie in plan politic, in a atrage sau nu numele lui cu numele meu sau al presedintelui tarii".

DNA-ul face circ, nu crede in ceea ce spun procurorii

"Cu ce sunt eu de vina? Comisia e autonoma, eu n-am nici o implicare! Dar eu nu cred ca s-a intamplat ce spun procurorii. Am inteles ca nu se discuta de bani, ci a fost o simpla intrebare despre cum a fost zborul respectiv. Nu e bine sa facem abuzuri, ne trebuie probe concludente. Este un scenariu! Vazandu-l pe Avram, nu pot sa cred ca a facut asa ceva. Poate a avut o pierdere de memorie si a facut-o! FIFA imi spune ca seful CCA trebuie sa fie un fost arbitru. Eu i-am pus pe cei care au fost pe lista FIFA. Ce vina am eu? Despre toti am avut informatii ca sunt oameni integri.

Vasile Avram - salariu imens pe luna

"Din punctul meu de vedere, Avram si ceilalti nu mai pot fi reabilitati nici peste zece ani nici daca vor fi gasiti nevinovati. Cat castiga Avram? 13.250 de lei plus 25% spor de vechime pe lunapentru 8 ore pe zi, 40 de ore pe saptamana. Urmasului sau trebuie sa-i dau tot pe acolo. Vasile Avram avea un istoric, a fost consilier la Ministerul Turismului, consilier la MTS, multe functii importante. Probabil e vina mea ca nu mi-am dat seama ca peste doi ani de zile o sa se urce intr-un elicopter".

Despre episoadele Timisoara si Craiova

"Nu pot sa iert un brutar sau un mecanic, care imi doresc moartea. Aici nu imi apar functia de presedinte FRF, ci propria familie".

Despre amanarea partidei cu Argentina

"In interiorul meu am zambit ca nu am jucat cu Argentina. Sa fim seriosi, nu cred ca am fi putut juca. La Bucuresti vom avea dispute cu Uruguay si Argentina, iar in deplasare discutam pentru amicale cu Anglia, Belgia si Grecia, in functie de cum se vor califica direct, sau vor ajunge la baraj".

Fotbalul din Romania are rezultate

"Ca vreti sau ca nu vreti dumneavoastra, fotbalul din Romania are performanta acum. Fotbalul din Romania are 4 echipe in cupele europene. In ultimele luni, s-au dat spre folosinta trei arene moderne, performanta cu care nu se pot lauda tari de nivelul nostru" - Mircea Sandu, intr-o conferinta de presa.