Editiile online ale principalelor ziare italiene depling egalul obtinut de Italia in fata Romaniei, insistand pe prestatia excelenta a lui Buffon, care a evitat dezastrul pentru squadra azzura. "Sfintul Bufon", "miracol in poarta Italiei" - sint doar citeva dintre frazele aparute imediat dupa terminarea meciului.

Corriere dello Sport: Acum e si mai greu!

Cel de-al doilea cotidian sportiv al Italiei (ca tiraj) remarca faptul ca squadra azzura are nevoie de un miracol pentru a trece de grupe. "Revolutie azzura", titreaza Corriere dello Sport, facand trimitere la cele cinci schimbari operate de Donadoni fata de meciul contra Olandei.

Il Tempo: Doar un egal pentru azzurri

Dezamagire crunta si pentru Il Tempo, care scrie ca obiectivul accederii in sferturi e si mai indepartat acum pentru Italia. "O formatie schimbata din temelii dupa dezastrul cu Olanda" nu a reusit decit un egal cu Romania, scrie Il Tempo.

1-1 tra Italia e Romania. Una formazione decisamente rivoluzionata, dopo il disastroso esordio con l'Olanda (0-3), quella scesa in campo al Letzigrund Stadion di Zurigo per la sfida con la Romania.

Corriere della Sera: Super Buffon, dar calificarea s-a indepartat

Cotidianul Corriere della Sera scrie despre prestatia exceptionala a portarului Gianluigi Buffon. "Nu a fost insa de ajuns. Calificarea e tot mai departe", anunta ziarul popular.

La Repubblica: Donadoni - decizii stranii ale arbitrului

"Italia merita victoria. Donadoni e convins de asta", scrie La Repubblica, ziarul citand copios declaratiile antrenorului italian. "Penalty-ul Romaniei e absurd. Nu-mi sta in fire sa vorbesc despre arbitraje, dar am avut parte de arbitraje stranii", a spus Donadoni, citat de La Repubblica.

Gazzetta dello Sport: Sfintul Buffon nu a fost de ajuns!

"Calificarea atirna de un fir de par. Sfintul Buffon nu a fost suficient pentru ca Italia sa cistige", scrie Gazzetta dello Sport, cel mai citit ziar de sport din Peninsula. Ziar care remarca prestatia la fel de buna a lui Bogdan Lobont, imparabil la actiunile Italiei.