Argentina a câștigat primul titlu mondial după o pauză de 36 ani, la capătul unei finale de poveste în care a învins Franța, la loviturile de departajare (3-3, 4-2 d. l. d.).

Lionel Messi si jucatorii ArgentineiFoto: Ayman Aref/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Imediat după meci, au curs reacțiile la adresa triumfului „Pumelor”, dar mai ales la adresa lui Lionel Messi, care a fost desemnat cel mai bun jucător de la acest turneu final.

Lionel Scaloni, încântat de influența avută de Messi în vestiar - „Ținem pregătit tricoul cu numărul 10 pentru următorul CM”

După finala magică împotriva Franței, Lionel Messi a precizat că momentan nu se va retrage de la echipa națională de fotbal a Argentinei, iar selecționerul Scaloni s-a arătat încântat de decizia căpitanului.

„Cred că ar trebui să ţinem pregătit tricoul cu numărul 10 pentru următoarea Cupă Mondială, dacă el va dori să joace.” - a spus Lionel Scaloni la conferința de presă de la finalul partidei.

Mai mult decât atât, Scaloni a precizat și care a fost momentul în care el și Messi au conștientizat că presiunea la CM Qatar va fi una uriașă.

„După ce am învins Brazilia, am avut o discuţie cu Messi şi i-am spus că avem o sarcină importantă în faţa noastră, că oamenii din ţara noastră încep să creadă, să spere, iar presiunea creştea.

Mi-a spus că 'trebuie să continuăm, nimic altceva nu contează' şi asta mi-a dat un impuls emoţional extraordinar. Mi-am dat seama că suntem pe punctul de a realiza ceva mare.” - a spus Lionel Scaloni.

În încheiere, selecționerul pumelor a vorbit puțin și despre Diego Maradona.

„Eu abia acum realizez că Maradona nu mai este cu noi şi asta mă face să mă gândesc cât de fericit şi mândru este de noi, acolo unde se află.

Dacă ar fi fost aici, ar fi fost primul fan care intra pe gazon pentru a sărbători cu noi. Speră că i-a plăcut ceea ce am realizat.” - a încheiat Scaloni.

S-ar putea să te intereseze și: