Lionel Messi a cucerit primul său titlu mondial (la chiar ultima încercare), iar legendarii fotbaliști brazilieni Dani Alves și Romario au ținut să-l felicite pe argentinian după finala incredibilă câștigată în fața Franței.

Lionel Messi, campion mondialFoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lionel Messi, felicitat de Dani Alves și Romario după câștigarea Mondialului din Qatar

Cel mai titrat jucător din istorie, Dani Alves (care a făcut parte din lotul Braziliei la competiția din Qatar) a avut numai cuvinte de laudă la adresa fostului său coleg de la FC Barcelona.

„​Nu-mi pasă ce-mi spun ei... Lionel Messi, ticălosule, lumea asta te-a iubit, fotbalul te iubește și cei dintre noi care iubim fotbalul te respectă și te felicită chiar acum pentru acest moment. Bucură-te de el alături de familie și de cei care sărbătoresc alături de tine. Ca brazilian și ca sud-american, știu că acest lucru înseamnă mai mult decât câștigarea cupei. TRĂIASCĂ FOTBALUL ȘI TRĂIASCĂ CEI CARE IUBIM ACEST SPORT!” - Dani Alves pe Instagram.

SONDAJ LIVE Argentina și titlul mondial cucerit în Qatar - Cine e jucătorul mai bun: Diego Maradona sau Lionel Messi

Câștigător al Cupei Mondiale și al Balonului de Aur în 1994, Romario l-a amintit în mesajul său și pe Diego Maradona.

„Meciul a fost un mare omagiu adus fotbalului, sportului. Era imposibil să nu te emoționezi la această finală, disputată până la ultima aruncare, până la ultimul penalty. A fost istoric! Argentina a fost mai bună pe teren, iar Messi a primit astăzi titlul care îi lipsea, cel de campion mondial pentru țara sa. Merită să ne amintim că această victorie marchează sfârșitul unei perioade de 36 de ani de secetă pentru Argentina. Sunt sigur că prietenul meu Maradona este fericit să vadă această victorie, la fel ca și poporul său. Felicitări, Argentina!” - Romario pe Instagram.

>> Mesajele transmise de doi fotbaliști legendari din Brazilia după triumful Argentinei de la CM 2022

>> CM 2022 – Imaginea zilei după finala halucinantă dintre Argentina și Franța