AIBA a hotarat suspendarea Federatiei Romane de Box din toate competitiile, motivarea fiind aceea ca forul de la Bucuresti a amanat alegerile pentru un nou presedinte. Rudel Obreja (actualul conducator al boxului romanesc) se apara si precizeaza ca decizia Federatiei Internationale este doar un abuz. "Am fost ales democratic (nr pe 27 octombrie 2010), doar ca ei nu vor sa recunoasca alegerile. Ce vina au sportivii ca sa fie suspendati? Ma vaneaza dupa scandalul de la Beijing. Ultima solutie este TAS-ul", a precizat Obreja pentru HotNews.ro.

Rudel ObrejaFoto: AGERPRES

"Ceea ce a facut AIBA este o polita platita pentru evenimentele petrecute la JO de la Beijing. Sunt niste abuzuri fara precedent, iar toate acestea au aparut doar pentru ca am avut curajul sa strig in gura mare despre neregulile pe care le-au tot facut".

"In comunicatul trimis de ei, se precizeaza ca alegerile nu au avut loc, ceea ce este total eronat. In data de 27 octombrie, am fost ales democratic, asa cum era normal. Ei nuanteaza totul si spun ca FRB se face vinovata de faptul ca nu a facut alegeri. Este total fals, se face o confuzie rautacioasa".

"Cu alte cuvinte, nu recunoastem niste alegeri doar pentru ca nu le convine lor de fata mea. Ce vina au sportivii in toata cearta mea cu AIBA, de ce sa fie pedepsiti? Eu sunt suspendat si nu am voie sa particip la evenimentele sportive. Este o decizie pe care o inteleg si o respect, dar nu pot impune ei cine sa fie presedinte la FRB".

"Toate federatiile nationale sunt obligate sa trimita la AIBA rezultatele alegerilor, astfel incat acestea sa fie aprobate de ei. Adica eu sunt ales democratic, dar daca nu le convine fata mea nu aproba deciziile".

"Un grup de 12 tari (nr. cu Romania 13) s-a ridicat impotriva abuzurilor AIBA, iar drept urmare Bulgaria, tara care a fost desemnata sa organizeze CE din iunie, a fost anuntata ca este sub investigatie si ca este foarte posibil sa nu mai fie gazda competitiei. Este mai mult decat ciudat ca intai sa iei decizia de a suspenda, iar apoi sa investighezi".

Care ar fi solutiile

"Caile de atac nu stiu cat sunt de bune, pentru ca se leaga tot de Comisiile lor de Disciplina. Vom trimite o scrisoare si catre Comisia de Apel, dar in mod sigur nu se va rezolva nimic. In aceste conditii, singura solutie ramane TAS-ul (Tribunalul de Arbitraj Sportiv), a precizat Rudel Obreja pentru HotNews.ro.