Rutierul echipei Garmin-Slipstream UCI ProTeam, Jack Bobridge a doborat marti un record din cicilsm vechi de 15 ani, in proba de urmarire individual, de 4 kilometri. Australianul in varsta de 21 de ani, a fost cronometrat cu 4 minute si 10.534 secunde, depasind recordul anterior cu 0.58 secunde.

Jack Bobridge, in timpul Tour Down UnderFoto: Agerpres

In 1996, britanicul Chris Boardman stabilea un nou record in proba de urmarire individual de 4 km, la doar patru ani dupa ce devenise campion olimpic. 15 ani mai tarziu, Jack Bobridge a reusit sa doboare acest record, intr-una din seriile Campionatelor Australiei de pista de la Dunc Gray, din Sydney.

"Timpul sau este incredibil. Multa lume nu a crezut ca acest record poate fi doborat", a declarat Boardman, pentru BBC.

"Nu am crezut ca acest record poate fi doborat. Cu siguranta ca nici eu nu m-am gandit la acest lucru cand am fost pe pista. Sincer am fost socat atunci cand am vazut timpul pe tabela. Am crezut ca s-a oprit cronometrul cu un tur mai devreme si a trebuit sa ma uit de mai multe ori. Apoi am vazut insa ca lumea si abia atunci am inceput sa ma simt coplesit", a mentionat australianul Bobridge.

Bobridge nu a fost singurul cu o performanta extraordinara la Campionatele Australiei, coechipierul sau, Rohan Dennis, fiind cronometrat cu 4 minute si 13.399 secunde, stabilind al treilea timp din istorie.