Dupa ce la inceputul anului 2010 a reusit sa cucereasca varful Aconcagua (6.962 metri), alpinistul Dragos Veleanu si-a pierdut viata in apropierea Lacului Balea, pe Transfagarasan, informeaza editie.ro. "A ajuns sub o copertina si s-a apucat sa se joace cu niste sloiuri de gheata. A picat un sloi gigant pe el. Cand am ajuns langa el era deja mort", a declarat Cornel Roman, prietenul alpinistului.

Dragos Veleanu (stanga) pe Aconcagua Foto: acrobatic.ro

"El mergea in fata la circa 10-15 metri de noi. In spate veneam eu si parintele Nectarie. A ajuns sub copertina si s-a apucat sa se joace cu niste sloiuri de gheata. A picat un sloi gigant pe el. Cand am ajuns langa el era deja mort" - Cornel Roman, prietenul alpinistului, citat de editie.ro.

Dragos Veleanu, impreuna cu alti cativa prieteni, se afla, duminica, pe Transfagarasan intr-o expeditie. Turturul care i-a curmat viata alpinistului avea o lungime de aproximativ doi metri si un diametru de aproape un metru la baza.

Salvamontistii au fost chemati imediat, dar, din pacate pentru Dragos, nu au mai putut face nimic. "De la 1.800 metri in sus este risc de avalansa de gradul patru. A durat doua ore pana am ajuns la el", a declarat Ion Sanduloiu, seful serviciului salvamot Arges.

Dragos Veleanu (avea 42 de ani) a cucerit varful Aconcagua (6.962 metri) in data de 27 ianuarie 2010, alaturi de alpinisti din Bucuresti, Sibiu si Tulcea.

Alaturi de Cristi Guna, Dragos a cucerit Matterhorn (4.478), Mont Kenya (5.200), Mont Blanc (4.810), Aconcagua (6.962) si Elbrus (5.462 metri).

"Ma vad. Am mainile murdare, gandurile mai aproape de mine ca niciodata! In linistea asta, unde nu ma aude nimeni as putea rosti raspicat ce vreau. Vreau sa pot urca! Vreau sa fie bine, sa pot rade alaturi de toti cei care sunt cu mine ...", declaratie a lui Dragos Veleanu in timpul urcarii pe Aconcagua (conform acrobatic.ro).

Pentru mai multe detalii despre expeditia de pe Aconcagua intra aici.