Michael Phelps a primit titlul de Sportivul Anului, decernat de revista Sports Illustrated. Americanul a devenit astfel primul inotator care este distins cu acest premiu. In timpul sedintei foto a revistei, Michael Phelps s-a aruncat in piscina, imbracat la patru ace.

Terry McDonell, editor al revistei Sports Illustrated, a spus despre alegerea facuta: "A fost cea mai usoara decizie pe care am luat-o. Este clar ca Michael a revolutionat nu numai inotul, ci si lumea olimpica".

"Sincer, sunt aceeasi persoana dintotdeauna. Fac ceea ce imi place. Am reusit sa indeplinesc tot ceea ce mi-am promis anul acesta. A fost un vis devenit realitate si cu siguranta n-as vrea sa schimb nimic din ceea ce s-a intamplat anul acesta", a declarat Phleps.

Intr-o tara in care fotbalul american, baschetbalul si baseball-ul sunt cele mai iubite sporturi, Michael Phelps a reusit sa-i faca pe americani sa urmareasca si competitiile de inot: "Jucatorii de fotbal american, de baschet si baseball sunt mai cunoscuti. Lumea le vede fetele mai des. Faptul ca am atras atentia publicului american asupra inotului, inseamna indeplinirea unei dorinte pe care am avut-o intotdeauna, in ceea ce priveste acest sport".