Sportivii romani au obtinut o medalie de argint si una de bronz in Cupa Europei la bob si una de bronz in Cupa Natiunilor la sanie, a anuntat vineri Federatia Romana de Bob si Sanie intr-un comunicat, potrivit Agerpres.

Pe partia olimpica din La Plagne (Franta), in Cupa Europei la Bob, echipajul feminin format din Maria Constantin si Florentina Iusco a ocupat locul doi, cu un timp total de 2min04sec31/100, diferenta de primele clasate, respectiv Christin Senkel si Leonie Fiebig din Germania, fiind de doar 0.99 de sutimi. La startul competitiei au fost prezente 9 echipaje.

Tot la Plagne, echipajul alcatuit din Mihai Tentea si Ciprian Nicolae Daroczi a obtinut medalia de bronz. Ei au terminat cu timpul total de 2:01.48, fiind devansati de doua echipaje din Germania.

Medalie de bronz a obtinut si sportiva Raluca Stramaturaru la sanie feminin in cadrul Cupei Natiunilor, competitie ce s-a desfasurat in New York pe partia din Lake Placid. Ea a fost devansata de Andrea Votter (Italia) si Ulla Zirne (Letonia).

Sportivii romani au depasit astfel tari cu traditie in aceste ramuri, rezultatele lor fiind rodul muncii depuse alaturi de antrenorii care i-au pregatit intens zi de zi inainte de a incepe sezonul de iarna.

Aceste performante le-au adus sportivilor puncte valoroase in cursa de calificare pentru Jocurile Olimpice 2018 de la PyeongChang (9-25 februarie).