Ana Maria Branza a castigat, duminica, Grand Prix-ul de spada feminin de la Doha, primul sau podium dupa medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio, informeaza frscrima.ro, potrivit News.ro.

Ana Maria Branza a castigat Grand Prix-ul de spad de la DohaFoto: frscrima.ro

Sportiva de la CSA Steaua Bucuresti a avut urmatorul parcurs la Doha: tabloul de 64 - 12-7 cu Beate Christmann (Germania); tabloul de 32 - 15-7 cu Tatiana Gudkova (Rusia); tabloul de 16 - 15-7 cu Rossella Fiamingo (Italia); tabloul de 8 - 13-10 cu Tatyana Andryushina (Rusia); semifinale - 15-9 cu Hou Guangjuan (China); finala - 10-6 cu Mara Navarria (Italia).

Podiumul complet al probei de spada feminin de la Doha arata astfel: 1. Ana Maria Branza (ROMANIA), 2. Mara Navarria (Italia), 3. Hou Guangjuan (China) si Choi Injeong (Coreea de Sud).

"Dupa ce ieri (n.r. - sambata) am avut o zi extrem de urata in calificari, toata munca din ultimele luni s-a razbunat astazi. M-am simtit foarte bine in cantonamentul de la Craiova si ma gandeam ca acesta este un semn bun pentru competitie, dar ziua de ieri parca imi lasase cateva semne de intrebare. Astazi, desi am facut destule greseli, m-am concentrat pentru fiecare tusa in parte. Au fost asalturi grele, cu tragatoare experimentate si impotriva carora nu aveam chiar un palmares pozitiv. Dar ambitia si dorinta de a fi din nou pe podium au fost de partea mea. Doha este una dintre competitiile mele favorite si ma bucur nespus de mult ca aici am reusit primul rezultat al sezonului. Iar punctele acumulate sper sa ma duca cat mai aproape de primele 16 pozitii in clasament. Le multumesc si romanilor prezenti in sala pentru sustinere!", a spus Ana Maria Branza.

Celelalte trei spadasine din Romania care au participat la competitie au terminat intrecerea pe urmatoarele pozitii: Amalia Tataran (CS Dinamo) - locul 30, Greta Veres (CSA Steaua) - locul 51 si Maria Udrea (CSA Steaua) - locul 53. Au concurat 127 de sportive.