Sportivul Albert Saritov (31 ani), care a reprezentat Rusia, dar a fost naturalizat roman anul acesta, a castigat medalia de bronz la categoria 97 de kilograme din cadrul concursului de lupte libere de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, dupa ce a trecut de georgianul Elizbar Odikadze, scor 10-0.

Albert Saritov (deasupra) la JOFoto: Google/ JO

Saritov, primul sportiv naturalizat care a reprezentat Romania la o editie a Jocurilor Olimpice de Vara, s-a impus prin superioritate, scor 10-0, in finala pentru bronz cu georgianul Elizbar Odikadze.

Albert Saritov a trecut in optimi de moldoveanul Nicolai Ceban, iar in sferturi a fost intrecut de americanul Kyle Snyder. Romanul a beneficiat de faptul ca americanul s-a calificat in finala probei, astfel el jucand in recalificari.

Saritov a trecut in recalificari de cubanezul Javier Cortina Lacerra (8-1 puncte tehnice, 3-1 la puncte de clasificare).

Saritov a adus a cincea medalie a delegatiei Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio, dupa aurul echipei feminine de spada, argintul cucerit de tenismenii Florin Mergea si Horia Tecau la proba de dublu masculin, bronzul luat de Gabriel Sîncrăian la haltere (cat. 85 kg) si cel castigat de canotoarele de la 8+1.