Toti componentii loturilor de kaiac canoe din Romania, inclusiv cei calificati la Jocurile Olimpice de la Rio, au fost depistati pozitiv cu Meldonium, anunta Stirile TVR siDigi 24.

Proba de kaiac dubluFoto: Agerpres

Pe lista sportivilor dopati de la kaiac-canoe nu se afla doar cei opt calificati la Rio, ci toti componentii loturilor masculine si feminine, transmite TVR, care precizeaza ca va ramane acasa si atleta Daniela Stanciu, care a fost depistata cu aceeasi substanta.

"In afara celor doi prinsi anterior, mai sunt alti sapte sportivi calificati la Rio din lotul de kaiac canoe care au fost depistati pozitiv cu meldonium. Este o tragedie pentru sport si o veste dezarmanta. Vom demara o ancheta, pentru ca noi credem ca sunt oameni din anturajul sportivilor care le furnizeaza acest medicament", a spus Ion Dobrescu, secretarul general al COSR.

"Facem un apel public si la federatie si la cluburi, pentru ca majoritatea sunt de la Steaua si Dinamo, cluburi de forta din Romania sa faca propriile investigatii pentru a afla cine a permis aceste lucruri", a mai spus Ion Dobrescu, potrivit Digi 24.

Acesta este cel mai mare scandal de dopaj care a lovit vreodata sportul romanesc.

Leonid Carp (kaiac simplu si kaiac dublu), Andrei Stefan Strat (canoe dublu), Elena Meroniac (kaiac dublu) si echipajul de canoe 4 format din Traian Neagu, Catalin Turceag, Daniel Burciu si Petrus Gavrila sunt sportivii care au picat controlul anti-doping. Cu totii obtinusera calificari la Jocurile Olimpice 2016, dar le-au pierdut dupa acest moment.

Cazul componentilor lotului de seniori de la kaiac canoe nu este singular in Romania, aminteste Mediafax. Pe langa acestia, au mai fost depistati dopati Mirela Lavric (atletism), Mihai Donisan (atletism), Claudia Stef (atletism), Eva Tofalvi (Biatlon) si, dupa vestea primita joi, Lucian Bute, fostul campion mondial al versiunii WBC la categoria supermijlocie.