Una dintre cele mai bune sprintere din Romania, Mirela Lavric (25 de ani), a fost depistata pozitiv cu Meldonium in timpul Campionatului Mondial de sala de la Portland (luna martie), competitie la care eleva antrenoarei Viorica Pintilie a cucerit medalia de bronz cu stafeta de 4 x 400 m, dezvaluie ProSport. Astfel, sunt sanse mici ca Mirela Lavric, Bianca Razor, Adelina Pastor si Andrea Miklos sa-si mai pastreze medalia luata la competitia indoor din Statele Unite.

Mirela Lavric, aur la EuropeneFoto: captura www.iaaf.org

Cotata drept una dintre cele mai talentate atlete din Romania ultimului deceniu, medaliata la nenumarate competitii de juniori si tineret, proaspat medaliata la CM de seniori si participanta la JO de la Londra, Mirela Lavric se afla in cel mai dificil punct al carierei. ProSport a aflat ca specialista de la 400 m si 800 m a fost depistata pozitiv in Statele Unite, la Portland.

"A venit un document la Federatie", a spus presedintele FRA, Sandu Ion. Contactata de ProSport, Viorica Pintilie, antrenoarea sportivei, a declarat: "Deocamdata, nu stiu nimic oficial. Nu am ce sa spun mai mult".

Presedintele Federatiei Romane de Atletism, Sandu Ion, a confirmat informatia.

"Eu am auzit despre aceasta informatie. A venit un document la Federatie. Am si vorbit cu Mirela, dar nu vreau sa fac mai multe comentarii", a spus presedintele FRA pentru Mediafax.