Atletii Mihai Donisan si Claudia Stef in varsta de 27, respectiv 38 de ani, concurenti la probele de sarituri in inaltime si mars, si calificati la Jocurile Olimpice de la Rio, au fost depistati pozitiv cu Meldonium, substanta interzisa la inceputul acestui an de catre WADA, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ulterior COSR a anuntat ca va solicita testarea tuturor sportivilor care vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio

"Este adevarat! Vestea a cazut ca un traznet asupra noastra. Nu ne asteptam la asa ceva. Ne pare rau ca si-au compromis sansele de participare la Jocurile Olimpice." a declarat pentru Mediafax un oficial al Federatiei romane de Atletism.

Cei doi atleti romani obtinusera deja calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio din vara acestui an si se alatura altor doua sportive romance,depistate pozitiv cu meldonium: Eva TofalvisiMirela Lavric.

Mihai Donisan a obtinut calificarea la Rio dupa ce, in 2015 a avut o saritura de 2.29 metri.

Claudia Stef nu este la primul moment de acest fel din cariera. A mai fost gasita dopata in anul 2000 si a ratat astfel participarea la Jocurile Olimpice de la Atena.

Agentia Mondiala Antidoping (WADA) a declarat in urma cu o lunaca unii sportivi depistati pozitiv cumeldoniumpot scapa de sanctiuni, din cauza lipsei de certitudine in ceea ce priveste durata de eliminare a medicamentului din corp, a anuntat, miercuri, Associated Press.

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman va face toate demersurile necesare pentru a testa sportivii care vor participa la JO de la RIO, pentru a evita orice posibilitate de a angrena echipa Romaniei in vreun caz de dopaj, se anunta intr-un comunicat COSR.

“COSR doreste sa isi mențina recordul de a avea o delegație formata 100% din sportivi curați, record care se menține din 2004 si pana in prezent. Este important de precizat ca programul nostru conține atat o componenta de testare, dar foarte important, si una de educare si prevenție dedicate sportivilor si specialistilor din anturajul lor. Subliniez ca toate programele noastre se desfasoara sub atenta indrumare a ANAD, singura instituție abilitata de statul roman si organismele internaționale sa gestioneze acest domeniu, care sub conducerea doamnei Graziela Vajiala are rezultate remarcabile”, a declarat Secretarul General al Comitetului, Ioan Dobrescu.