Medaliatul olimpic la inot Razvan Tudosie, considerat liderul unei grupari specializate in trafic de droguri, a fost arestat preventiv, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a admis recursul procurorilor la masura interdictiei de a parasi localitatea data de Tribunalul Arges, informeaza Mediafax.

Razvan TudosieFoto: Captura YouTube

La sfarsitul lunii august, magistratii Tribunalului Arges au dispus masura interdictiei de a parasi localitatea in cazul lui Razvan Tudosie, suspectat de trafic de droguri. Ulterior, decizia instantei a fost atacata cu recurs de procurorii DIICOT Pitesti.

Curtea de Apel Pitesti a admis, duminica, recursul procurorilor, astfel ca Razvan Teodosie a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, fiind dus in arestul Politiei Judetene Arges.

In urma cu o saptamana, politistii antidrog de la BCCO Pitesti, sub coordonarea DIICOT - Serviciul Teritorial Pitesti, au facut mai multe perchezitii in municipiul Pitesti, pentru prinderea membrilor unei grupari infractionale specializate in trafic de droguri si substante cu efecte psihoactive.

In urma descinderilor, campionul la inot Razvan Teodosie si alte doua persoane, intre care si un var al sportivului, au fost retinuti, fiind considerati liderii gruparii de trafic de droguri.

Ulterior, Razvan Teodosie a primit interdictia de a parasi localitatea, iar ceilalti doi lideri ai gruparii au fost arestati preventiv, în urma unei decizii a Tribunalului Arges.

"Membrii retelei procurau cantitati importante de canabis si produse etnobotanice în stare lichida sau purvelurenta din Anglia, Slovacia, Olanda si Spania. Ulterior, acestia le combinau cu diferite substante, pentru a creste cantitatea, dupa care le portionau, le ambalau si le vindeau sub forma de doze. Drogurile erau comandate de pe diferite site-uri, prin intermediul internetului, si erau primite prin colete postale, dupa ce suspectii achitau contravaloarea acestora prin transferuri bancare. Din investigatii, a reiesit ca, zilnic, aveau loc peste 50 - 60 de «tranzactii» de droguri", se arata intr-un comunicat al Politiei Judetene Arges.

La perchezitia facuta la locuinta tanarului de 26 de ani au fost gasite mai multe recipiente cu aproximativ 30 de grame de canabis, ascunse in congelator. Din cercetari a reiesit ca acesta isi procura drogurile din Bucuresti si le vindea unor consumatori din judetul Arges.

Campionul olimpic la inot Razvan Tudosie este legitimat la CSM Pitesti, iar in 2010 a castigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de Tineret de la Singapore, in proba de 50 de metri bras.