Presedintele Traian Basescu a declarat duminica, intrebat de ce nu merge la ceremonia de deschidere a Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), ca, in opinia sa, la eveniment ar trebui sa participe cei care au fost "cei mai injurati pentru ca au facut infrastructura pentru festivalul acesta olimpic al tineretului".

"Cred ca acolo ar trebui sa fie cei care au fost cei mai injurati pentru ca au facut infrastructura pentru festivalul acesta olimpic al tineretului. Nu va aduceti aminte cine a fost injurat pentru partii de schi, patinoare? Ce sa caut eu, care nu am primit nicio injuratura pentru infrastructura de iarna a acestei festival?'', a declarat Traian Basescu.

Mediafax informa sambata, citand surse oficiale, ca presedintele Traian Basescu era asteptat inca de sambata seara sau duminica dimineata, la Brasov, la deschiderea Festivalului Olimpic al Tineretului European.

Biroul de presa al Guvernului a anuntat insa sambata seara ca prim-ministrul Victor Ponta va participa, duminica, de la ora 19:30, la ceremonia de deschidere a FOTE, eveniment care se desfasoara pe Arena Ion Tiriac a Liceului Sportiv Brasov (Str. Poarta Schei, Nr. 39).