La 100 de ani si jumatate (impliniti pe 1 aprilie anul acesta), Fauja Singh, un britanic de origine indiana si religie sikh, a devenit cel mai varstnic alergator care a reusit sa termine o cursa de maraton. Duminica, in cadrul competitiei desfasurata la Toronto, Singh (al carui prenume inseamna Soldatul) a reusit sa parcurga cei 42 de km ai cursei intr-un timp de opt ore, relateaza CBC. Pentru aceasta performanta el a intrat in Cartea Recordurilor, scrie Marian Chiriac pe blogul Alerg.

Vadit obosit la sfirsitul alergarii, Fauja Singh a avut totusi nevoie doar de un masaj usor si de cateva minute de odihna pentru a-si reveni si a participa la o conferinta de presa improvizata.

Singh s-a apucat de alergare acum doua decenii, dupa ce si-a pierdut sotia si copilul. Maratonul de duminica a fost cel de-al optulea la care a participat, primul terminindu-l la virsta de 89 de ani. Cel mai bun timp al sau a fost de 5 ore si 40 de minute, realizat la virsta de 92 de ani.

Pentru la anul Fauja Singh isi doreste sa fie unul dintre purtatorii tortei olimpice ce va duce flacara la Londra.

Recordul de cea mai varstnica femeie ce a terminat un maraton este detinut din martie a.c. de catre americanca Gladys Burrill, care la 92 de ani a alergat in Honolulu, reusind sa treaca linia de sosire dupa 9 ore si 53 de minute. O persoana extrem de activa toata viata - a fost pe rand pilot de avioane, alpinista si calareata, Gladys Burrill a alergat primul sau maraton la varsta de 86 de ani.

Si ultima despre senectute si maraton - Pe 10 aprilie, la Rotterdam, Ed Whitlock a stabilit un nou record la maraton la grupa de varsta 80-84 de ani. Canadianul a alergat cursa in 3 ore si 25 de minute.

Citeste si comenteaza pe Alerg.ro.