​Darren Cahill are în continuare un rol important în cariera Simonei Halep, australianul fiind cel care l-a sunat pe Carlos Martinez pentru a-l întreba dacă dorește să o antreneze pe fosta lideră WTA.

Simona Halep si Darren CahillFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Perioada de probă dintre Simona Halep și Carlos Martinez va dura până la Roland Garros 2024

Într-un interviu pentru Digisport, ibericul în vârstă de 49 de ani a povestit cum Darren Cahill i-a trimis un mesaj și l-a întrebat dacă este liber pentru a o antrena pe Simona Halep.

„Darren (n.r. Cahill) mi-a trimis un mesaj. M-a întrebat dacă sunt liber, dacă-mi doresc să lucrez cu cineva. Eu eram la academia mea, îmi luasem o perioadă de odihnă.

Lucram la academie, însă nu mai doream să călătoresc atât de mult. Mi-a propus să o antrenez pe Simona în cazul în care ar fi câștigat procesul (n.r. de la TAS).

Mi-a spus că ar vrea să lucrăm împreună. Atunci, evident, i-am spus că da” - Carlos Martinez, la emisiunea „Așii tenisului” de la Digisport.

Halep și Martinez au bifat o primă săptămână de muncă împreună, iar antrenorul spaniol a vorbit și despre parteneriatul dintre cei doi.

Vorbim despre o perioadă de probă care va dura până la Roland Garros (26 mai - 9 iunie). La acel moment, Simona și Carlos vor lua decizia dacă vor continua sau nu împreună.

Reamintim că revenirea Simonei Halep pe zgură se va amâna, sportiva născută la Constanța fiind nevoită să declare forfait din cauza unor probleme medicale: ea acceptase un wild card din partea organizatorilor turneului WTA 125 de la Oeiras, Portugalia.

De știut despre turneul Oeiras Ladies Open

  • Va avea loc în perioada 15-21 aprilie, pe zgură, face parte din categoria WTA 125, va avea pe tabloul principal 32 de jucătoare, iar premiile totale sunt în valoare de $164,000.

Reamintim că Simona s-a retras din echipa de Billie Jean King Cup a României, tricolorele urmând să întâlnească Ucraina în zilele de 12 și 13 aprilie, pe zgură, la Fernaninda Beach (Florida, SUA).

Fosta lideră WTA a invocat probleme medicale după participarea la WTA Miami (a fost învinsă în runda inaugurală de Paula Badosa).

Simona a primit un wild card și la turneul de la Madrid, competiție de categorie WTA 1000. Halep a câștigat întrecerea de la Caja Magica la edițiile din 2016 și 2017.

Cine este Carlos Martinez Comet

În vârstă de 49 de ani, Carlos Martinez Comet le-a mai antrenat pe Kateryna Baindl (Kozlova), Clara Tauson, Svetlana Kuznetsova, Daria Kasatkina, Misa Eguchi și Margarita Betova (Gasparyan). Spaniolul a lucrat și cu Galo Blanco, Fernando Vicente, Marc Lopez, German Puentes și Feliciano Lopez.

A obținut rezultate importante alături de Svetlana Kuznetsova. Rusoaica a cucerit două titluri WTA (Sydney și Moscova, ambele în 2016), s-a calificat la Turneul Campioanelor 2016 și a ajuns în alte trei finale importante (Indian Wells, Miami și Madrid).

A ajutat-o pe Margarita Gasparyan să obțină al doilea ei titlu WTA, la Tashkent 2018.

Martinez a antrenat-o timp de patru ani pe Daria Kasatkina și a condus-o spre patru titluri - Phillip Island Trophy, Sankt Petersburg (2021), San Jose și Granby (2022) - și o semifinală de Grand Slam (Roland Garros 2022). La finalul colaborării, antrenorul a dezvăluit că i-a recomandat rusoaicei „să meargă la un psiholog”.

Potrivit WTA, ii plac pescuitul, muzica și sportul. Este căsătorit și are două fiice. În 2013, Martinez și-a deschis propria academie de tenis, CMC Competition. În prezent, acolo se antrenează 9 jucători profesioniști.

Ca jucător, Martinez a fost cel mai sus pe locul 400 în clasamentul ATP de simplu și pe 180 în ierarhia de dublu.