Rafael Nadal a anunțat că nu va putea participa la turneul „ATP Masters 1000” de la Monte Carlo (7-14 aprilie), iar Toni Nadal (unchiul și fost antrenor al ibericului) a oferit detalii despre problemele cu care se confruntă fostul lider mondial.

Rafael NadalFoto: Patrick HAMILTON / AFP / Profimedia

>> Rafael Nadal își amână revenirea pe teren – Un nou forfait pentru spaniol

Rafael Nadal simte dureri când servește și nu a vrut să riște înainte de Roland Garros, spune Toni Nadal

Rafa a precizat că nu se simte încă suficient de bine din punct de vedere fizic pentru a fi prezent la competiția de la Monte Carlo Country Club, iar unchiul acestuia a explicat că multiplul câștigător de Grand Slam are probleme în momentul în care servește.

Totuși, Toni Nadal este optimist în privința participării nepotului său la turneele de la Barcelona (15 - 21 aprilie) și Madrid (24 aprilie - 5 mai), iar principalele obiective ale acestuia ar fi Roland Garros (26 mai - 9 iunie) și Jocurile Olimpice (27 iulie - 4 august). Ambele competiții vor avea loc pe zgura de la Paris, preferata lui Rafa.

„Din moment ce nu mai poate juca acolo, înseamnă că încă nu și-a revenit. Are ceva disconfort când servește, dar în rest nu are probleme când se antrenează. Fiind atât de aproape de Roland Garros, fie mergi la 100%, fie e mai bine să nu participi.

Nu știu ce va face cu Barcelona și Madrid. Nu am mai fost în mediul său sportiv de ani de zile. Când ne vedem, îl întreb ce mai face, dar nu-l întreb despre planurile sale. Sper să poată juca, pentru că este necesar să ai meciuri jucate pentru a face un Roland Garros bun.

Acum câteva zile l-am văzut și l-am întrebat. Mi-a spus că nu merge bine și i-am spus ca de obicei: 'să nu ne plângem, ne-am descurcat foarte bine', pentru că ne gândeam că își va încheia cariera în 2011 sau 2012.

Dacă reușește să se recupereze și este bine, cred că ar putea câștiga o medalie la Paris. Este dificil, dar nu-l poți exclude dintre favoriți. Înainte, când Rafael participa la Roland Garros, exista un favorit clar. Acum sunt mai mulți, iar eu am încredere că Rafael se va afla în acel grup.

Alcaraz și Sinner sunt jucători foarte greu de învins. Alcaraz mi se pare un pic mai bun decât Sinner și principalul favorit pentru a ajunge numărul 1. Este o rivalitate foarte bună pentru tenis pentru următorii ani. Amândoi au mult talent și multă constanță, altfel nu ar fi ajuns la nivelul la care au ajuns” - Toni Nadal, într-un interviu pentru EFE, citat de PuntoDeBreak.

Revenit după un an de inactivitate, Rafa s-a accidentat din nou la Brisbane și spune că încă nu se simte pregătit pentru a juca la un nivel ridicat.

Nadal a jucat ultimul meci oficial pe 5 ianuarie (a fost învins de Jordan Thompson, după ce a ratat trei mingi de meci), iar pe 3 martie l-a întâlnit pe Carlos Alcaraz într-un meci demonstrativ (pierdut cu 6-3, 4-6, 12-14).

Spaniolul spera să se întoarcă pe teren la Indian Wells 2024, dar s-a retras înaintea meciului cu Milos Raonic din runda inaugurală a competiției de categorie „ATP Masters 1000”.

Organizatorii turneului de la Monte Carlo anunțaseră că ibericul ar putea reveni la competiția desfășurată între 7 și 14 aprilie, dar Nadal și-a întristat fanii explicând că nu va putea juca atât de repede.

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Două favorite eliminate în optimi la WTA Charleston

>> WTA Charleston: Jaqueline Cristian s-a calificat în sferturi – Duel cu una dintre favorite

>> VIDEO Simona Halep, pregătiri intense pentru WTA Madrid alături de noul său antrenor

>> Campioana en-titre, eliminată în turul al doilea la WTA Charleston