Rafael Nadal ratase revenirea pe teren la Indian Wells, dar organizatorii turneului ATP Monte Carlo anunțaseră că spaniolul va reveni la competiția din luna aprilie.

Rafael NadalFoto: Patrick HAMILTON / AFP / Profimedia

>> Marile necunoscute ale sezonului de zgură din ATP - Dominația lui Nadal, tot mai aproape de apus

Rafael Nadal nu va reveni pe teren la ATP Monte Carlo

Rafael Nadal spera să se întoarcă pe teren la Indian Wells 2024, dar spaniolul s-a retras înaintea meciului cu Milos Raonic din runda inaugurală a competiției de categorie „ATP Masters 1000”.

Organizatorii turneului de la Monte Carlo anunțaseră însă că spaniolul ar putea reveni la competiția desfășurată între 7 și 14 aprilie.

Cu doar câteva zile înaintea debutului, Nadal și-a anunțat fanii că nu va putea reveni atât de repede.

„Sunt momente foarte dificile pentru mine din punct de vedere sportiv. Din păcate, trebuie să vă anunț că nu voi putea juca la Monte Carlo. Corpul meu pur și simplu nu îmi permite.

Și chiar dacă muncesc din greu și fac eforturi mari în fiecare zi, cu toată voința de a juca și de a concura din nou la turnee care au fost foarte importante pentru mine, adevărul este că momentan nu o pot face.

Nu aveți idee cât de greu este pentru mine să nu pot participa la aceste competiții.

Singurul lucru pe care îl pot face este să accept situația și să încerc să privesc viitorul păstrându-mi entuziasmul și dorința de a juca.

Mulțumesc din nou tuturor, ca întotdeauna, pentru tot sprijinul oferit” – a anunțat Nadal pe rețelele de socializare.

Revenit după un an de inactivitate, Rafa s-a accidentat din nou la Brisbane și spune că încă nu se simte pregătit pentru a juca la un nivel ridicat.

Rafa a jucat ultimul meci oficial pe 5 ianuarie (a fost învins de Jordan Thompson, după ce a ratat trei mingi de meci), iar pe 3 martie l-a întâlnit pe Carlos Alcaraz într-un meci demonstrativ (pierdut cu 6-3, 4-6, 12-14).