Rafael Nadal spera să se întoarcă pe teren la Indian Wells 2024, dar spaniolul s-a retras înaintea meciului cu Milos Raonic din runda inaugurală a competiției de categorie „ATP Masters 1000”.

Rafael NadalFoto: Patrick HAMILTON / AFP / Profimedia

>> Simona Halep, pregătită să revină după verdictul TAS - A vorbit despre obiective, Cahill, Mouratoglou și Serena Williams

Rafael Nadal nu se simte pregătit pentru a juca la Indian Wells 2024

Revenit după un an de inactivitate, Rafa s-a accidentat din nou la Brisbane și spune că încă nu se simte pregătit pentru a juca la un nivel ridicat.

„Cu profundă tristeţe trebuie să mă retrag din acest turneu incredibil. Toată lumea ştie cât de mult îmi place să joc aici, la Indian Wells. Acesta este unul dintre motivele pentru care am venit aici foarte devreme pentru a mă antrena şi a încerca să mă pregătesc.

Am muncit din greu. După cum ştiţi, am făcut un test în acest weekend, dar nu mă simt pregătit să joc la cel mai înalt nivel într-un turneu ca acesta. Nu este o decizie uşoară, de fapt este una foarte grea, dar nu mă pot minţi pe mine şi nici pe miile de fani” - Rafael Nadal pe rețelele de socializare.

Rafa a jucat ultimul meci oficial pe 5 ianuarie (a fost învins de Jordan Thompson, după ce a ratat trei mingi de meci), iar pe 3 martie l-a întâlnit pe Carlos Alcaraz într-un meci demonstrativ (pierdut cu 6-3, 4-6, 12-14).

Nadal (37 de ani) este înlocuit pe tabloul principal de la Indian Wells 2024 de indianul Sumit Nagal.

Organizatorii competiției din deșertul californian, care anunțaseră ora meciului dintre Nadal și Raonic cu câteva zile în urmă, au anunțat că vor rambursa banii fanilor care au cumpărat bilete pentru sesiunea de joi seara de pe Terenul Central.