​Mare favorit să reușească „Sunshine Double” (să câștige în același sezon la Indian Wells și Miami), Carlos Alcaraz a fost învins neașteptat în sferturile Mastersului de la Miami, ibericul neavând soluțiile necesare în fața unui Grigor Dimitrov aflat într-o formă incredibilă (6-2, 6-4).

Carlos AlcarazFoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

>> VIDEO De pe locul 53 WTA, în finala turneului de la Miami

Carlos Alcaraz, eliminat în sferturile ATP Miami de Grigor Dimitrov

Favorit 11 la Miami, Dimitrov a fost inspirat de la retur, bulgarul producând patru breakuri contra unui Alcaraz care nu a mai arătat siguranță în joc de la lansare.

Statistica partidei arată din plin problema serviciului, Carlos având procentaje modeste atât pe primul (56% puncte câștigate), cât și pe al doilea (52%).

Alcaraz a avut mai puține lovituri câștigătoare decât adversarul (16 vs 23), a comis 8 erori neforțate și a avut trei duble greșeli.

Ibericul a fost dominat de Dimitrov chiar și la capitolul puncte câștigate la fileu: 50% (7/14) pentru Carlos, respectiv 74% (14/19) pentru bulgar.

Dimitrov a reușit astfel a doua victorie consecutivă împotriva campionului en-titre de la Wimbledon, scorul întâlnirilor directe fiind acum 3-2 în favoarea lui Alcaraz.

În semifinalele de la Miami vom avea parte de duelurile: Grigor Dimitrov (11) vs Alexander Zverev (4) și Daniil Medvedev (3) vs Jannik Sinner (2).

Rezumatul partidei dintre Carlos Alcaraz și Grigor Dimitrov

Miami Open, turneu din categoria ATP Masters 1000, are loc în perioada 20-31 martie. Se joacă pe suprafață hard, pe tabloul principal s-au aflat 96 de jucători, iar premiile acordate au valoare totală de $8,995,555. Campionul en-titre este Daniil Medvedev.

>> ATP Miami: Campionul en-titre, calificare la pas în semifinale

>> Încă un nume important din tenis spune că Simona Halep nu ar trebui să primească wild carduri