Carlos Alcaraz a avut parte de cel mai scurt meci de până acum al carierei, fostul lider ATP fiind nevoit să abandoneze după ce s-a accidentat la gleznă în cel de-al treilea punct al partidei cu Thiago Monteiro (turul întâi de la ATP Rio de Janeiro).

Carlos AlcarazFoto: WANG Zhao / AFP / Profimedia

>> Simona Halep, mesaj după audierile de la TAS: „Coșmarul a luat sfârșit”

Carlos Alcaraz, accidentare urâtă la ATP Rio de Janeiro

Ocupant al locului doi în ierarhia mondială, Alcaraz a călcat strâmb și s-a accidentat serios la glezna dreaptă în primul set al partidei, la scorul de 15-15.

Inițial, Alcaraz a cerut o pauză medicală, dar apoi și-a dat seama că nu mai poate continua duelul din runda inaugurală, iar meciul s-a încheiat la scorul de 1-1.

Rămâne de văzut cât de gravă este accidentarea și cât timp va fi nevoit să stea spaniolul departe de tenis.

„Calitatea terenului a fost una bună, schimbam direcția, aceste lucruri se pot întâmpla. Majoritatea jucătorilor de tenis au trecut prin așa ceva”, a spus Carlos Alcaraz.

Dublu campion de Grand Slam (US Open 2022, Wimbledon 2023), Alcaraz nu are parte de un debut prea fericit de sezon: a fost învins în sferturi la Australian Open de Alexander Zverev, iar la Buenos Aires a fost depășit de Nicolas Jarry în semifinale.

De la triumful de la Wimbledon (din iulie 2023), Carlos nu a mai câștigat vreun turneu în circuitul ATP.

Turneul de la Rio de Janeiro face parte din categoria ATP 500, are premii totale în valoare de $2,100,230, se dispută pe zgură, iar ultimul campion este Diego Schwartzman (ediția din 2018).

>> Doi foști lideri WTA și ATP îl văd vinovat pe Patrick Mouratoglou: „A manipulat-o pe Simona Halep”

>> S-a retras din tenis jucătorul care a servit aproape 14 mii de ași în circuitul ATP

>> WTA Dubai: Sorana Cîrstea vs Donna Vekic - Ora de start și cine transmite meciul din optimi