Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile turneului „WTA 500” de la Abu Dhabi, după ce a învins-o în trei seturi pe Caroline Garcia, scor (4)6-7, 6-4, 6-4.

Sorana CirsteaFoto: Charles Krupa / AP / Profimedia

>> Transylvania Open 2024: Semifinalistă de Grand Slam, înfrângere drastică în runda inaugurală

Sorana Cîrstea recunoaște că a căzut psihic în meciul care i-a adus calificarea în optimile WTA Abu Dhabi

Sorana Cîrstea a avut de muncă în primul meci de la WTA Abu Dhabi și a reușit să se califice în optimi, după ce a trecut în trei seturi de Caroline Garcia.

Sorana începuse excelent primul set, însă a pierdut la tiebreak, dar românca a revenit în meci și a reușit să pună punct seriei de 7 înfrângeri consecutive.

La finalul partidei cu Garcia, Sorana a explicat cum a reușit să întoarcă soarta disputei.

„Trebuie să fiu sinceră și să spun că nu a fost ușor. Am fost un pic la pământ la 6-7, dar trebuie să te resetezi și sunt foarte fericită că am făcut asta azi.

Sunt fericită că am trecut de acest tur, înseamnă mult pentru mine. Condițiile nu au fost ușoare, a fost cald. Trebuie doar să fii inteligent, să vezi cum bate vântul, cum se duc mingile. Trebuie să fii inteligent. Cred că sportul te învață să-ți folosești capul.

Foarte puțini știu că locuiesc la Dubai, stau la o oră distanță și am ales să stau acasă săptămâna asta. Înseamnă mult să fiu acasă, să fiu cu gândurile mele și să dau TV-ul pe română.

E minunat. Nu am șansa să fac asta mult timp, așa că o să profit de avantaj săptămâna asta.” - a transmis Sorana, potrivit Digi Sport.

De știut:

  • Caroline Garcia a câștigat Turneul Campioanelor în 2022. Cel mai sus în clasamentul WTA a fost pe locul 4 (septembrie 2018).
  • Sorana Cîrstea se va duela pentru un loc în sferturi cu Maria Sakkari. A treia favorită de la Abu Dhabi a beneficiat de un „bye” (prim tur liber).
  • Cîrstea și Sakkari s-au mai întâlnit de trei ori, iar Sorana conduce cu 2-1 (s-a impus în două seturi la Istanbul 2017 și Doha 2018, dar a pierdut în trei seturi la Cincinnati 2023).
  • Prin calificarea în optimi, Sorana Cîrstea și-a asigurat un premiu în valoare de 13.590 de dolari și 60 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

Mubadala Abu Dhabi Open are loc în perioada 5-11 februarie, pe hard, face parte din categoria WTA 500, are premii totale în valoare de $922.573, iar campioana en-titre este Belinda Bencic (2023).

Capii de serie de la Abu Dhabi: Elena Rybakina (1), Ons Jabeur (2), Maria Sakkari (3), Barbora Krejcikova (4), Jelena Ostapenko (4), Beatriz Haddad Maia (6), Daria Kasatkina (7), Liudmila Samsonova (8).