​Linda Noskova a eliminat-o pe Iga Swiatek pe durata parcursului său de la Australian Open 2024, dar s-a văzut învinsă în sferturi de Dayana Yastremska, ocupanta locului 93 în ierarhia mondială.

Linda NoskovaFoto: Brenton EDWARDS / AFP / Profimedia

>> Daniil Medvedev, calificare spectaculoasă în semifinalele Australian Open 2024 - Meci maraton de patru ore

Linda Noskova, eliminată în sfeturile Australian Open de Dayana Yastremska

Fără dubii, Linda Noskova a avut parte de un Australian Open de vis. Aflată înainte de startul primului Grand Slam al sezonului pe locul 50 WTA, jucătoarea din Cehia le-a trimis acasă pe Marie Bouzkova (favorită 31), McCartney Kessler, Iga Swiatek (1) și Elina Svitolina (favorită 19).

Parcursul jucătoarei de doar 19 ani s-a oprit însă în sferturi, acolo unde a fost învinsă de Dayana Yastremska.

Locul 93 mondial, Dayana (23 de ani) s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 18 minute.

De știut:

  • Dayana Yastremska este doar a doua jucătoare din Era Open care ajunge în semifinale Australian Open venind din calificări (n.r. după Christine Matison în 1978).

  • Calificarea în semifinalele de la Australian Open reprezintă cel mai bun rezultat al carierei. Până la acest moment, Dayana avea o prezență în turul patru de la Wimbledon, în 2019.

Rezumatul partidei dintre Dayana Yastremska și Linda Noskova

Semifinale Australian Open 2024

Coco Gauff (4) vs Aryna Sabalenka (2)

Dayana Yastremska vs Anna Kalinskaya / Qinwen Zheng

  • Ultimul duel din sferturi, Anna Kalinskaya (75 WTA) vs Qinwen Zheng (favorită 12), va avea loc în cursul zilei de miercuri.

>> Premieră în tenis: Va fi lider mondial la 43 de ani