Daniil Medvedev s-a calificat în semifinalele Australian Open 2024, rusul trecând după un meci spectaculos de Hubert Hurkacz (favorit 9), în cinci seturi. Meciul de pe Rod Laver Arena a durat trei ore și 59 de minute, scor 7-6(4), 2-6, 6-3, 5-7, 6-4.

Daniil MedvedevFoto: Jason Heidrich/Icon Sportswire / AP / Profimedia

>> VIDEO A eliminat-o pe Iga Swiatek de la Australian Open, dar a fost învinsă în sferturi de ocupanta locului 93 WTA

Daniil Medvedev, în semifinalele Australian Open 2024 după victoria cu Hubert Hurkacz

Doi jucători de forță (cu servicii puternice), Daniil și Hubert au oferit spectatorilor un meci cu de toate: mulți ași, suficiente duble greșeli, 104 lovituri câștigătoare (în total), 97 de erori neforțate și un meci cu răsturnări de situații.

A fost nevoie de cinci seturi pentru a fi stabilit învingătorul, meciul „epuizându-l mental, dar și fizic” pe Medvedev, așa cum al treilea favorit a mărturisit la finalul duelului.

Rezumatul partidei dintre Medvedev și Hurkacz

Sursa video: Eurosport

De știut:

  • În vârstă de 27 de ani, Medvedev se va afla pentru a treia oară în semifinalele de la Australian Open. Rusul a disputat două finale la Melbourne, în 2021 și 2022, ambele pierdute (cu Djokovic, respectiv Nadal).
  • Rusul are un titlu de Grand Slam în CV: US Open 2021.
  • De cealaltă parte, pentru Hurkacz (26 de ani) prezența în sferturile de la Melbourne este cel mai bun rezultat al carierei de la AO. Polonezul a reușit o semifinală la turneele majore, la Wimbledon în 2021.
  • În urma victoriei lui Medvedev, scorul în meciurile directe cu Hurkacz a devenit 3-3.

>> Premieră în tenis: Va fi lider mondial la 43 de ani

Tabloul semifinalelor de la Australian Open 2024 va fi completat după meciul dintre Alexander Zverev (favorit 6) și Carlos Alcaraz (cap de serie doi).

Novak Djokovic (1) vs Jannik Sinner (4)

Daniil Medvedev (3) vs Alexander Zverev (6) / Carlos Alcaraz (2).