​Rafael Nadal a revenit pe terenurile de tenis după o pauză de aproape un an de zile, iar după ce a fost eliminat de la Brisbane în sferturi, a anunțat că are noi probleme medicale și că se retrage de la Australian Open 2024.

Rafael NadalFoto: Patrick HAMILTON / AFP / Profimedia

Problema de sănătate a lui Rafael Nadal nu este atât de gravă pe cât se credea

Nadal a pierdut dramatic meciul cu Jordan Thompson din sferturile ATP Brisbane (după ce a ratat și trei mingi de meci), iar la scurt timp a anunțat că se retrage de la Australian Open.

Ibericul (37 de ani) a lăsat să se înțeleagă că ar fi vorba despre o problemă pe care ar avea-o în aceeași zonă cu accidentarea care l-a ținut pe margine aproape un an de zile.

Întors acasă, fostul lider ATP a efectuat mai multe controale amănunțite, iar conform Mundo Deportivo accidentarea suferită de Rafa nu este atât de gravă pe cât s-ar fi putut crede ințial.

După ce a efectuat un RMN, s-a constatat că este vorba doar despre o problemă de natură musculară și că de fapt tendonul nu a fost afectat.

În aceste condiții, revenirea lui Nadal pe teren s-ar putea produce mai repede decât se credea inițial.

Sursa citată vorbește despre faptul că spaniolul se va întoarce la antrenamente începând de săptămâna viitoare.

La începutul lunii martie (n.r. pe 3), Rafa va juca un meci demonstrativ cu Carlos Alcaraz la Las Vegas.

Principalul obiectiv al ibericului este participarea la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al sezonului (competiție care va avea loc în perioada 27 mai - 9 iunie).

Pe zgura pariziană, Rafa are 14 titluri, ultimul cucerit la ediția din 2022 (anul trecut nu a participat din cauza problemelor medicale).

Reamintim că Australian Open 2024 se va disputa în perioada 14-28 ianuarie la Melbourne.

De știut despre Rafael Nadal

  • În vârstă de 37 de ani, ibericul a adunat 1070 de victorii în carieră și a pierdut de 221 de ori.
  • Are 92 de titluri ATP câștigate de-a lungul timpului, iar dintre acestea 22 de sunt de Grand Slam (la două în urma recordmanului Novak Djokovic).
  • A adunat doar din premiile din tenis $134,659,704.