Rafael Nadal a revenit după un an pe terenul de tenis, dar marele campion iberic s-a accidentat din nou la turneul de la Brisbane și a anunțat că nu va juca la Australian Open, primul Grand Slam al anului.

Rafael NadalFoto: Patrick HAMILTON / AFP / Profimedia

>> Rafael Nadal, primele explicații după eliminarea dramatică de la ATP Brisbane

Rafael Nadal, forfait pentru Australian Open 2024 - A suferit o microruptură musculară

Într-o postare pe rețelele de socializare, Rafa a precizat că a suferit o ruptură musculară în timpul partidei cu Jordan Thompson (în care a ratat trei mingi de meci) și a explicat că nu ar putea juca meciuri de 5 seturi.

„Salutare tuturor! În timpul ultimului meu meci de la Brisbane am avut o mică problemă la un mușchi care, după cum știți, m-a îngrijorat.

Odată ajuns la Melbourne am avut ocazia să fac un RMN și am o microruptură musculară, nu în aceeași parte unde am avut accidentarea (suferită la Australian Open 2023 - n.r.) și asta e o veste bună.

În momentul de față nu sunt pregătit să concurez la nivelul maxim în meciuri de 5 seturi. Voi zbura înapoi în Spania pentru a mă duce la doctor, pentru a mă trata și a mă odihni.

Am muncit mereu din greu de-a lungul anului pentru această revenire și după cum am menționat mereu, obiectivul meu este să fiu la nivelul meu maxim în 3 luni.

În ciuda veștilor triste pentru mine legate de neputința de a juca în fața mulțumii fantastice de la Melbourne, asta nu e o veste foarte proastă, iar noi rămânem pozitivi în privința evoluției pentru restul sezonului.

Chiar voiam să joc în Australia și am avut șansa să joc câteva meciuri care m-au făcut foarte fericit și pozitiv. Mulțumesc pentru toată susținerea și ne vedem curând” - Rafael Nadal.

Australian Open 2024 se va disputa în perioada 14-28 ianuarie la Melbourne.

De știut:

  • În vârstă de 37 de ani, Rafael Nadal a adunat 1070 de victorii în carieră și a pierdut de 221 de ori.
  • Are 92 de titluri ATP câștigate de-a lungul timpului, iar dintre acestea 22 de sunt de Grand Slam (la două în urma recordmanului Novak Djokovic).