Emma Răducanu va avea un nou antrenor la Australian Open 2024, primul Grand Slam al sezonului din tenisul de câmp. Conform presei engleze, campioana de la US Open 2021 va fi pregătită la Melbourne de Nick Cavaday.

Emma RaducanuFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

>> Emma Răducanu și explicația pentru care schimbă des antrenorii

Nick Cavaday, antrenorul care va fi alături de Emma Răducanu la Australian Open 2024

În vârstă de 21 de ani, Emma a tot schimbat antrenorii de la triumful surprinzător de la US Open 2021, în speranța că va putea reveni la un nivel care să-i permită să conteze la vârful ierarhiei mondiale.

Conform BBC, Cavaday se află deja la Melbourne pentru a-i fi alături Emmei la Australian Open.

Nu este vorba despre un antrenor necunoscut pentru Răducanu, aceasta colaborând cu Nick Cavaday și în anii junioratului. Conform sursei citate, antrenorul o știe pe Emma de când aceasta avea 10 ani.

Emma Răducanu, malaxor de antrenori

Britanica și-a început carierea sub îndrumarea lui Nigel Sears. Acesta a plecat la scurt timp după ce sportiva a ajuns în turul al patrulea la Wimbledon, la ediția din 2021.

Andrew Richardson este cel care a ghidat-o spre cucerirea US Open-ului, însă a fost îndepărtat imediat după triumful imens de pe Arthur Ashe.

Torben Beltz a fost numit oficial în luna noiembrie a lui 2021, dar a părăsit loja britanicei în aprilie 2022.

A urmat apoi Dimitri Tursunov, cel care a spus după despărțirea de Emma (în octombrie 2022) că jucătoarea nu va reuși mare lucru dacă va continua să asculte de atât de multe voci.

În fine, în luna iunie a lui 2023 a părăsit echipa Emmei și Sebastian Sachs.

Cine este Emma Răducanu

Aflată în prezent pe locul 299 al ierarhiei mondiale, Emma Răducanu are 99 de victorii și 50 de înfrângeri la profesioniști.

A adunat doar din premiile din tenis $3.780.210, cel mai bun loc ocupat în clasamentul WTA a fost 10 (pe 11 iulie 2022), iar singurul titlu din carieră este unul de Grand Slam: US Open 2021.

Emma Răducanu va fi prezentă pe tabloul principal de la Australian Open după ce Lauren Davis a fost nevoită să declare forfait din cauza unei accidentări la umăr (Emma a folosit clasamentul protejat).

De pe tabloul feminin de simplu de la Australian Open 2024 vor mai lipsi, printre altele, nume cunoscute precum Karolina Muchova (finalistă la Roland Garros anul trecut), Bianca Andreescu (campioană la Flushing Meadows în 2019) și Madison Keys (finalistă de Grand Slam la US Open 2017).

Australian Open 2024 se va disputa în perioada 14-28 ianuarie la Melbourne.