Echipa Serbiei are o misiune dificilă în sferturile United Cup, după ce Novak Djokovic a fost învins în două seturi de australianul Alex De Minaur, miercuri, la Perth.

Novak DjokovicFoto: Matthieu Mirville/Dppi / Zuma Press / Profimedia

>> Novak Djokovic și problema de la încheietură - Ce spune liderul ATP despre participarea la Australian Open

Novak Djokovic, cu probleme la încheietură, învins de Alex De Minaur la United Cup

Nole a acuzat iar dureri la încheietura mâinii drepte (s-a confruntat cu aceste probleme și în meciul cu cehul Jiri Lehecka), dar liderul clasamentului ATP a avut în față și un adversar foarte motivat.

De Minaur (12 ATP) a avut nevoie de o oră și jumătate pentru a se impune în fața lui Djokovic, scor 6-4, 6-4.

Alex a avut parte de un meci aproape perfect: a servit 7 ași, a câștigat 97% dintre punctele jucate cu primul serviciu (33/34) și nu i-a oferit sârbului șanse de break.

Australianul a bifat câte un break în fiecare set, iar în manșa secundă a câștigat trei gameuri de serviciu la 0. De Minaur a condus cu 40-0 și în ultimul game, Djokovic a salvat primele trei mingi de meci, dar până la urmă a cedat.

La finalul partidei, Alex De Minaur a afirmat că este motivat de faptul că „multe persoane nu cred în el” și vrea să le demonstreze contrariul.

Rezumatul partidei dintre Alex De Minaur și Novak Djokovic

De știut:

  • Alex De Minaur a pus capăt seriei de 43 de victorii consecutive obținute de Novak Djokovic în Australia. Ultima înfrângere a lui Nole pe suprafața acestei țări data din 2018, când a fost depășit de Chung Hyeon în optimile de la Australian Open.
  • În al doilea meci al întâlnirii de la Perth, sârboaica Natalija Stevanovic (184 WTA) se va duela cu australianca Ajla Tomljanovic (292 WTA).

United Cup, sferturi de finală

Polonia - China 3-0

Franța - Norvegia

Australia - Serbia 1-0

A patra întâlnire va fi decisă după Grecia - Canada (Grupa B).

>> VIDEO WTA Brisbane: Campioana en-titre, debut fulminant - Victorie în mai puțin de o oră

>> Multiplă campioană de Grand Slam, prima înfrângere de la revenirea pe teren

De știut despre United Cup

  • La United Cup, care înlocuieşte fosta Hopman Cup, participă 18 naţiuni repartizate în şase grupe, cu meciuri la Perth şi Sydney.
  • Primele clasate din cele şase grupe şi cele mai bune două echipe de pe locurile secunde se califică în faza sferturile de finală, care urmează să se desfășoare între 3 și 5 ianuarie 2024.
  • Semifinalele vor avea loc pe 6 ianuarie, iar marea finală pe 7 ianuarie la Sydney. Premiile totale ale competiției se ridică la 10 milioane de dolari americani.