Serbia a învins Cehia cu scorul de 2-1, marţi, la United Cup, deşi Novak Djokovic a acuzat dureri la încheietura mâinii drepte, informează presa internaţională.

Novak DjokovicFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

>> Rafael Nadal, evoluție încântătoare la revenirea în circuitul ATP

Djokovic, numărul unu mondial, a avut nevoie de tratament în timpul meciului cu Jiri Lehecka (31 ATP), pe care l-a învins cu 6-1, 6-7(3), 6-1.

Sârbul speră să câştige în această lună pentru a 11-a oară Australian Open.

Prima partidă de simplu se încheiase cu victoria cehoaicei Marketa Vondrousova (7 WTA) în faţa sârboaicei Olga Danilovic (121 WTA), 6-1, 3-6, 6-3.

Decisiv a fost meciul de dublu mixt, în care Olga Danilovic şi Hamad Medjedovic s-au impus dramatic în faţa lui Miriam Kolodziejova şi Petr Nouza, 4-6, 7-6 (7), 10-8, informează Agerpres.

De știut despre United Cup

  • La United Cup, care înlocuieşte fosta Hopman Cup, participă 18 naţiuni repartizate în şase grupe, cu meciuri la Perth şi Sydney.
  • Primele clasate din cele şase grupe şi cele mai bune două echipe de pe locurile secunde se califică în faza sferturile de finală, care urmează să se desfășoare între 3 și 5 ianuarie 2024.
  • Semifinalele vor avea loc pe 6 ianuarie, iar marea finală pe 7 ianuarie la Sydney. Premiile totale ale competiției se ridică la 10 milioane de dolari americani.

Cum arată grupele de la United Cup

Se joacă la Perth

Grupa A: Polonia, Spania, Brazilia

Grupa C: SUA, Marea Britanie, Australia

Grupa E: Cehia, China, Serbia

Se joacă la Sydney

Grupa B: Grecia, Canada, Chile

Grupa D: Franța, Italia, Germania

Grupa F: Croația, Olanda, Norvegia.