Naomi Osaka a trecut prin multe în ultima perioadă: s-a retras temporar din tenis din cauza problemelor de natură mentală, apoi a născut, iar acum vorbește clar despre marele obiectiv la revenirea pe teren: câștigarea altor titluri de Grand Slam.

Naomi OsakaFoto: Tag Heuer/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Naomi Osaka vrea alte titluri de Grand Slam și să participe la JO 2024 de la Paris

În vârstă de 26 de ani, Naomi s-a retras din tenis inițial din cauza problemelor de sănătate mintală, iar mai apoi pentru că a rămas însărcinată (a născut o fetiță în luna iulie a acestui an).

Fostă lideră WTA, nipona va reveni pe terenul de tenis cu ocazia turneului de la Brisbane (de la finalul lui 2023, competiție de categorie WTA 500). Naomi are ambiții mari și vorbește deschis despre participarea la Jocurile Olimpice de la Paris, dar și despre câștigarea altor trofee de Grand Slam.

„Îmi doresc clar să câştig alte turnee de Grand Slam, punând accentul pe Roland Garros şi Wimbledon (n.r. cele pe care care nu le-a câștigat până acum în carieră) şi să particip şi la Jocurile Olimpice de la Paris.

În timpul primului capitol al carierei mele, am reuşit să fiu doar eu însămi, să joc din instinct. Astăzi cred că vreau să fiu cineva care înţelege mult mai bine jocul.

Nu am fost niciodată o persoană atrasă de ideea de a juca pentru mine însămi. Aşa că îmi place sentimentul de a avea responsabilitatea de a mă ocupa de Shai (n.r. fetița ei), de a o arăta lumii. Am un pic sentimentul că joc pentru ea”, a precizat Naomi Osaka pentru postul de televiziune NHK.

Sportiva japoneză în vârstă de 26 de ani a mai adăugat că se simte „nervoasă, fericită și nerăbdătoare” înainte de a reveni oficial pe un teren de tenis.

Cine este Naomi Osaka

Născută pe 16 octombrie 1997, la Osaka, Japonia, Naomi a urcat pe primul loc al ierarhiei WTA la 28 ianuarie 2019. Are 7 titluri câștigate în carieră, iar 4 dintre acestea sunt de Grand Slam. A câștigat 265 de partide și a înregistrat până acum 148 de înfrângeri. Doar din premiile din tenis a adunat 21.177.252.

Competițiile câștigate de Naomi Osaka

2021 - Australian Open / 2020 - US Open / 2019 - Australian Open, Osaka, Beijing / 2018 - Indian Wells, US Open.