​Rafael Nadal își va face oficial revenirea în tenis la simplu cu ocazia turneului ATP de la Brisbane. Ibericul, fost lider mondial, va da luni, 1 ianuarie 2024, peste unul dintre mai vechii săi rivali: Dominic Thiem.

Rafael NadalFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Rafael Nadal, înfrângere la dublu la revenirea în circuitul ATP

Rafael Nadal, duel cu Dominic Thiem la ATP Brisbane

Beneficiar al unui wild card și aflat în prezent pe locul 672 în lume, Rafa nu va avea deloc o misiune ușoară la revenirea pe teren, el urmând să-l întâlnească pe Dominic Thiem (98 ATP).

În vârstă de 30 de ani, austriacul nu traversează cea mai bună perioadă a carierei, el zbătându-se în ultimele sezoane să ajungă la forma care l-a consacrat (a câștigat US Open-ul la ediția din 2020).

De-a lungul timpului, Nadal și Thiem s-au întâlnit de 15 ori, scorul fiind 9-6 în favoarea ibericului.

Dominic a câștigat ultimele două dueluri directe, ambele având loc în 2020 (unul dintre cele mai bune sezoane ale austriacului în circuitul ATP): la Australian Open și la Turneul Campionilor.

Ultima victorie a lui Rafa împotriva lui Thiem datează din 2019, din finala de la Roland Garros.

De știut

Turneul de la Brisbane va avea loc în perioada 31 decembrie - 7 ianuarie. Face parte din categoria ATP 250, are premii totale în valoare de $739.945, la start se vor afla 32 de jucători pe tabloul principal de simplu, iar campionul en-titre este Kei Nishikori (în 2019).

Australian Open 2024 se va disputa în perioada 14-28 ianuarie la Melbourne.

De știut despre Rafael Nadal

  • În vârstă de 37 de ani, ibericul a adunat 1068 de victorii în carieră și a pierdut de 220 de ori.
  • Are 92 de titluri ATP câștigate de-a lungul timpului, iar dintre acestea 22 de sunt de Grand Slam (la două în urma recordmanului Novak Djokovic).
  • A adunat doar din premiile din tenis $134.640.719.

>> Momente tensionate la ATP Brisbane - Meciul lui Dominic Thiem, întrerupt de un șarpe foarte periculos