Dominic Thiem a avut parte de un meci foarte dificil în calificările turneului ATP 250 de la Brisbane. Pe lângă problemele din joc, austriacul a avut emoții și din cauza unui șarpe veninos.

Dominic ThiemFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> ATP Brisbane: Cu cine și când joacă Rafael Nadal în primul meci după aproape un an

Meciul lui Dominic Thiem, întrerupt de un șarpe brun - Revenire incredibilă a austriacului

Meciul austriacului cu James McCabe (272 ATP) a fost întrerupt în setul secund, după ce un fan a văzut lângă teren un șarpe brun, unul dintre cei mai periculoși din lume. Reptila de 50 de centimetri a fost capturată, iar partida a continuat după o pauză de 40 de minute.

Condus cu 6-2, 5-3 (40-0), Dominic (98 ATP) a salvat trei mingi consecutive de meci și a obținut o victorie incredibilă, scor 2-6, 7-6(4), 6-4.

„Eu iubesc foarte mult animalele, mai ales pe cele exotice. Dar au spus că era un şarpe foarte veninos şi că era aproape de teren, aşa că era o situaţie foarte periculoasă. Este ceva ce nu mi s-a mai întâmplat niciodată şi este ceva ce cu siguranţă nu voi uita niciodată” - Dominic Thiem, citat de The Guardian.

Campion la US Open 2020, Thiem (favorit 5 în calificări) se va duela pentru un loc pe tabloul principal cu italianul Giulio Zeppieri (135 ATP).

Turneul de la Brisbane va avea loc în perioada 31 decembrie - 7 ianuarie. Face parte din categoria ATP 250, are premii totale în valoare de $739.945, la start se vor afla 32 de jucători pe tabloul principal de simplu, iar campionul en-titre este Kei Nishikori (în 2019).