Turneul ITF de la Monastir (Tunisia) a înregistrat un record care cu greu va mai putea fi doborât vreodată. Presați de vremea nefavorabilă, organizatorii l-au pus pe neamțul Christoph Negritu (29 de ani, locul 677 ATP) să joace șase meciuri într-o zi.

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Germanul Christoph Negritu a fost obligat să joace șase meciuri într-o singură zi, record pentru tenisul masculin

Implicat în competiție atât pe tabloul de simplu cât și pe cel de dublu, germanul a jucat luni, 18 decembrie, șase meciuri. Ați auzit bine, șase partide.

A rezistat fizic până la ultima partidă, duel pe durata căruia a abandonat din cauza epuizării. Au fost trei meciuri pe tabloul de simplu și trei la dublu.

Negritu a jucat la simplu mai întâi cu francezul Robin Bertrand (432 ATP) în sferturi (victorie cu 6-2, 6-1), apoi cu americanul Michael Zhu (999 ATP) în semifinale (victorie cu 3-6, 6-1, 6-2), iar mai apoi a cedat finala cu americanul Omni Kumar (392 ATP - principalul favorit), scor 1-6, 1-6.

În aceeași zi de 18 decembrie, Christoph Negritu a mai bifat și alte trei partide de dublu. Germanul a făcut pereche cu americanul Michael Zhu (31 de ani, 999 ATP), cel pe care îl învinsese la simplu în semifinale.

Negritu și Zhu au trecut în sferturi de Michalis Sakellaridis / Stefanos Sakellaridis (Grecia), scor 4-6, 6-2, 10-5, mai apoi au învins perechea Cesar Bourgois / Louis Tessa în semifinale, scor 6-2, 6-0, pentru ca în finala cu dublul Tiago Pereira / Alexander Donski germanul să declare forfait la scorul de 6-2, 2-1 pentru adversari.

Christoph Negritu nu s-a ales cu vreun titlu în urma participării la turneul de la Monastir, dar a intrat în istoria tenisului drept primul jucător care a disputat șase partide într-o singură zi.

Născut pe 21 martie 1994, la Dinkelsbuehl, Germania, Christoph Negritu se găsește pe locul 677 în ierarhia ATP de simplu, iar în acest an a câștigat din premiile din tenis $10.495. La această sumă se mai adaugă $9.645, bani care au venit de la dublu.

ITF M15 de la Monastir a avut loc în perioada 12-18 decembrie, pe hard, și a avut premii totale în valoare de $15.000.