Deși Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv a anuțat programul audierilor pentru următoarele luni, iar cazul Simonei Halep nu apare pe listă, sportiva ar putea fi judecată în luna ianuarie.

Simona HalepFoto: JAVIER ROJAS / Zuma Press / Profimedia

>> TAS, anunț oficial - Cazul Simonei Halep nu este o prioritate

Cazul Simonei Halep s-ar putea judeca la TAS în 24 ianuarie

TAS a publicat lista tuturor cazurilor pe care le are în agendă în următoarele săptămâni (mai precis până pe 21 martie 2024), iar Simona Halep nu figurează în calendarul forului de la Lausanne.

Totuși, cazul său ar putea să fie judecat în luna ianuarie, conform analistului de tenis Dragoș Suciu.

„Simona Halep se antrenează în Dubai. A venit o informație din partea celor de la TAS, se vehiculează o dată, 24 ianuarie, că s-ar putea judeca. Audierile ar urma să aibă loc până pe 24 ianuarie” – a anunțat Dragoș Suciu, pentru DigiSport.

Reamintim că Halep a făcut apel la TAS împotriva suspendării de 4 ani pentru dopaj în data de 24 octombrie a acestui an.

Curtea elvețiană a precizat la acel moment că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Halep a fost suspendată 4 ani pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP): prezenţa şi uzul substanţei roxadustat în mostra de urină colectată în urma unui test antidoping efectuat la US Open 2022 (1) și neregularităţile din paşaportul său biologic (2).
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.

>> Patrick Mouratoglou își recunoaște vina în scandalul de dopaj al Simonei Halep

>> Ion Țiriac nu are încredere în TAS - Înțepături la adresa Serenei Williams și a lui Patrick Mouratoglou

>> Patrick Mouratoglou, noi declarații în cazul de dopaj al Simonei Halep

>> Numele persoanei care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat - ITIA motivează suspendarea de 4 ani