​Nick Kyrgios a jucat un singur meci oficial în acest sezon, iar după Openul Japoniei (va debuta pe 16 octombrie) își va pierde și ultimele puncte pe care le avea în clasamentul ATP.

Nick KyrgiosFoto: Charles Krupa / AP / Profimedia

>> Nick Kyrgios spune cine este GOAT, dar și adversarul cel mai greu de înfruntat: „Nu te lasă să respiri”

Nick Kyrgios va dispărea din clasamentul ATP după Openul Japoniei

Fost ocupant al locului 13 în lume (cea mai bună clasare a venit pe 24 octombrie 2016), Kyrgios se află în plin proces de recuperare după o accidentare și speră să revină pe teren odată cu sezonul 2024.

În vârstă de 28 de ani, Nick va pierde după Openul Japoniei și ultimele puncte pe care le mai avea în ierarhia mondială.

În consecință, Kyrgios va dispărea pentru prima dată în carieră din clasamentul mondial.

Cu toate că a avut multe probleme de-a lungul carierei, Kyrgios reușise până acum să păstreze ceva puncte și să rămână în ierarhia ATP.

În prezent, australianul se află pe locul 470 în clasamentul mondial, cu 90 de puncte. Va rămâne fără ele și va dispărea din ierarhia ATP.

Nick s-a operat la genunchi la începutul anului, iar ediția din acest an a Wimbledonului a ratat-o din cauza unor probleme la încheietură.

Cu toate că este activ pe rețelele sociale, Kyrgios nu a oferit detalii despre revenirea pe teren, iar cel mai probabil acest lucru se va întâmpla cu ocazia Australian Open 2024.

Capriciosul Nick Kyrgios a câștigat 7 turnee ATP în carieră, a adunat doar din premiile din tenis $12.486.696, iar cel mai bun rezultat în competițiile majore a fost finala de la Wimbledon din 2022 (a fost învins în patru seturi de Novak Djokovic).