Nick Kyrgios nu joacă tenis de luni bune, australianul aflându-se în proces de recuperare după o accidentare. Prezent la o emisiune, Nick a vorbit despre cine consideră el că este GOAT (n.r. cel mai bun din istoria tenisului), dar și despre adversarul cel mai greu de înfruntat.

Nick KyrgiosFoto: Charles Krupa / AP / Profimedia

Novak Djokovic este GOAT, dar Roger Federer cel mai dificil adversar - spune Nick Kyrgios

Jucătorul pe care Kyrgios îl vede GOAT în acest moment nu coincide cu cel împotriva căruia a disputat cele mai dificile meciuri din carieră.

Kyrgios îl vede pe Nole drept GOAT, dar spune că Roger Federer este adversarul împotriva căruia a fost cel mai dificil să joace.

Australianul explică și de ce: „Cel mai dificil a fost să joc împotriva lui Federer. Există ceva la el... A fost foarte agresiv și nu-ți dădea efectiv timp să respiri”, este de părere Kyrgios.

Nick spune că i-a plăcut să joace împotriva lui Rafael Nadal, rival pe care l-a învins de câteva ori, dar și care „m-a bătut de multe ori”.

„Nu contează unde joci împotriva lui (n.r. a lui Federer), el este mereu favoritul fanilor. Toată lumea vrea să-l vadă pe Federer câștigând tot timpul” - Nick Kyrgios.

Atunci când vine vorba despre duelurile contra jucătorilor din BIG 3, Nick a reușit cele mai multe victorii împotriva lui Rafael Nadal (trei). A cedat însă și de șase ori împotriva ibericului.

Nick Kyrgios, meciuri cu BIG 3

Kyrgios – Federer 1-6

Kyrgios – Nadal 3-6

Kyrgios – Djokovic 2-1.

Despre recordurile lui Novak Djokovic

  • Djokovic s-a desprins în fruntea ierarhiei titlurilor de Grand Slam câștigate. Cu 24 de trofee majore, sârbul îi lasă în urmă pe rivalii Rafael Nadal (22) și Roger Federer (20 - retras din tenis).
  • Novak are 96 de titluri în palmares (24 de Grand Slam - un record)
  • Novak Djokovic conduce în meciurile directe cu marii săi rivali:

Djokovic vs Nadal 30-29

Djokovic vs Federer 27-23.

  • Novak Djokovic este, de asemenea, jucătorul cu cele mai multe săptămâni pe locul 1 în ierarhia ATP: 392. Este urmat de Roger Federer (310) și Pete Sampras (286).
  • Nole deține și recordul în ceea ce privește titlurile Masters (ATP 1000): 39. Este urmat de Rafael Nadal (36) și Roger Federer (28).

>> Doboară toate recordurile? Vârsta până la care Novak Djokovic vrea să joace tenis în circuitul ATP

>> Toni Nadal nu-l vede neapărat pe Novak Djokovic cel mai bun jucător din istoria tenisului