Emma Răducanu a jucat în acest an doar zece meciuri oficiale, iar ultima apariție a fost tocmai în aprilie, pe zgura indoor de la Stuttgart. Au urmat două operații, iar acum britanica se află într-un proces de recuperare.

Emma RaducanuFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Campioană de Grand Slam (la US Open, în 2021), Emma a trecut în ultimele luni prin două operații: la încheieturile mâinilor şi la gleznă. Spune că este bine acum, că a început recuperarea și că marele obiectiv este revenirea în forță în sezonul 2024.

Răducanu a ratat în acest an majoritatea turneelor importante, ea fiind absentă de la Roland Garros, Wimbledon și US Open.

Lucrurile nu stau fantastic nici când vine vorba despre clasamentul WTA, ierarhie unde Emma a tot coborât până a ajuns în prezent pe 214.

Cu toate acestea, sportiva este încrezătoare în propriile-i forțe și de-abia așteaptă o revenire în circuitul WTA.

„Sezonul următor mă voi întoarce. În acest sezon, toate Grand Slam-urile s-au încheiat, aşa că a fost dificil să le urmăresc cum trec, dar am încercat să rămân pe linia mea cât mai mult posibil şi să mă concentrez pe recuperarea mea.

Faptul că încă vorbesc despre mine (n.r. cei care o critică, în general), chiar dacă nu sunt la aceste evenimente, este doar un compliment. Cineva mi-a spus: Îngrijorează-te când nu vorbesc despre tine.

Wimbledonul este un vis şi a crescut mereu. Este încă visul suprem să câştigi Wimbledonul” - Emma Răducanu, într-un interviu pentru BBC.

La doar 18 ani și venind din calificări, Emma a reușit la US Open 2021 una dintre cele mai mari surprize din istoria tenisului feminin: a cucerit trofeul pe Arthur Ashe.

De la acel moment de glorie, Răducanu nu a mai reușit însă să treacă de turul al doilea la un turneu de Grand Slam.

Emma Răducanu se găsește în prezent pe locul 214 în lume, a adunat din tenis $3.776.535, are 98 de victorii și 49 de înfrângeri, iar de-a lungul carierei are un singur titlu cucerit, dar acela este de Grand Slam - US Open 2021.