Aflat la ultima participare la Mastersul de la Roma, Rafael Nadal (cel care va împlini 38 de ani pe 3 iunie) a reușit să-l impresioneze pe Andy Murray, unul dintre marii rivali ai carierei.

Rafael NadalFoto: Fabio Frustaci / Zuma Press / Profimedia

Rafa a suferit în meciul cu belgianul Zizou Bergs (108 ATP - cunoscut mai mult pentru turneele ITF pe care le-a câștigat în ultima perioadă), multiplul campion de la Foro Italico fiind nevoit să revină de la 0-1 la seturi pentru a obține biletul pentru turul al doilea.

Victoria s-a conturat după două ore și 47 de minute (4-6, 6-3, 6-4), iar de-a lungul partidei a existat o fază care i-a stârnit admirația lui Andy Murray.

În setul al treilea, la scorul de 1-1 și 15-15 (pe serviciul ibericului), Rafa se deplasează spre colțul de backhand pentru a lovi cu dreapta, calcă cu piciorul de sprijin pe tușă și cade.

Andy este impresionat de modul rapid în care Nadal gândește continuarea fazei: în timp ce se ridică, Rafa observă că mingea venită de la adversar este ceva mai lentă și îi oferă timp pentru a face unele ajustări: cum ar fi să-și șteargă mâna dreaptă (murdară de zgură) de șort pentru a fi pregătit în cazul în care este nevoit să lovească cu reverul.

Nadal nu doar că a revenit din căzătură și a lovit mingea, dar a și câștigat punctul grație unei scurte de efect.

Nadal și Murray s-au intersectat de 24 de ori în circuitul mondial, scorul fiindu-i favorabil spaniolului, 17-7.

Turneele la care Rafael Nadal a adunat cele mai multe victorii în carieră

Campion în zece rânduri la Foro Italico (record), Nadal va da în turul al doilea peste un adversar de calibru: Hubert Hurkacz, al șaptelea favorit al întrecerii.

Succesul cu Zizou Bergs a reprezentat victoria cu numărul 70 pentru iberic la Mastersul de la Roma.

ATP Roma are loc în perioada 8-19 mai pe zgura din complexul de la Foro Italico. Are premii totale în valoare de 7.877.020 € și face parte din categoria „ATP 1000”. Campionul en-titre este Daniil Medvedev.