​Câștigător la US Open în 2016 (după o finală cu Novak Djokovic), Stanislas Wawrinka și-a încântat fanii miercuri noaptea cu câteva execuții minunate cu al său backhand năprasnic. Ajuns la 38 de ani, „Stanimal” s-a calificat în turul al doilea de la Flushing Meadows.

Stanislas WawrinkaFoto: Simon Bruty / AP / Profimedia

>> VIDEO Gabriela Ruse și Ana Bogdan, eliminate în primul tur la US Open 2023

Pe „Grandstand”, Wawrinka (49 ATP) a trecut în trei seturi de Yoshihito Nishioka (locul 44 mondial), elvețianul făcând pasul în turul al doilea de la US Open.

A fost 7-6(5), 6-2, 6-4 pentru cel care a cucerit de-a lungul carierei trei titluri de Grand Slam (Australian Open 2014, Roland Garros 2015 și US Open 2016). Meciul a durat două ore și 25 de minute.

În turul al doilea, elvețianul va da peste Tomas Martin Etcheverry (Argentina - favorit 30).

Spre bucuria fanilor de pe „Grandstand”, Stan a avut câteva momente încântătoare, backhandul său aducând aminte de meciurile memorabile reușite de-a lungul carierei contra unor titani precum Djokovic, Nadal și Federer.

US Open 2023 are loc în perioada 28 august - 10 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi zi de zi pe HotNews.ro. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Iga Swiatek.