Andy Murray a trecut printr-o experiență obositoare la Australian Open, iar britanicul a vorbit la US Open despre cum organizatorii turneelor de Grand Slam ignoră bunăstarea jucătorilor gândindu-se doar la bani.

Andy MurrayFoto: James Gouley / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> US Open 2023 - Inteligența artificială prevede o câștigătoare surprinzătoare la New York

Andy Murray, deranjat de faptul că multe meciuri se termină după miezul nopții

Mai precis, Murray se declară deranjat de faptul că organizatorii programează multe meciuri de pe tabloul masculin (care durează mai mult) în sesiunea de seară. Astfel, partidele se termină după miezul nopții și învingătorul pleacă cu un handicap în runda următoare.

La Australian Open, Murray l-a învins după 5 ore și 50 de minute de joc pe australianul Thanasi Kokkinakis. Meciul s-a terminat la ora 4 dimineața.

„Nu este bine pentru nimeni. Evident, când jucătorii se plâng de ceva, oamenii ne spun să tăcem din gură sau să mergem să muncim într-un depozit, de la 9 la 17.

Ştiu că sunt norocos că joc tenis, dar să evoluez la 4 dimineaţa nu cred că ajută. Toţi spectatorii pleacă acasă şi trebuie să terminăm partidele cu foarte puţini oameni în tribune.

Este ceva ce nu se vede în alte sporturi. Este clar greşit. Iar motivul este pur economic, nu e vorba că organizatorii nu ştiu că este rău pentru jucători. Dar fac programul ghidându-se exclusiv după raţiuni economice.

Dacă începi o sesiune de seară, programează măcar două meciuri de fete şi unul de băieţi. Altfel, rişti ca meciurile să se termine la 4 şi jumătate dimineaţa. Mi s-a întâmplat de mai multe ori şi nu e corect” - Andy Murray, citat de PuntoDeBreak.

>> Începe US Open 2023 - Cele mai tari meciuri din turul întâi și cine transmite Grand Slamul

De știut:

  • În primul tur de la US Open 2023, Andy Murray (37 ATP) îl va întâlni pe francezul Corentin Moutet (72 ATP).
  • Andy Murray a triumfat la Flushing Meadows în 2012, după ce l-a învins pe Novak Djokovic în finală, scor 7-6(10), 7-5, 2-6, 3-6, 6-2.

US Open 2023 va avea loc în perioada 28 august - 10 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi zi de zi pe HotNews.ro. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Iga Swiatek.