​Jelena Ostapenko a părăsit turneul „WTA 1000” de la Montreal încă din runda inaugurală, letona fiind învinsă de Jennifer Brady (locul 584 mondial), scor 7-6(7), 0-6, 7-6(8).

Jelena OstapenkoFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> Sorana Cîrstea, în turul doi la WTA Montreal

Jelena Ostapenko, eliminată de la WTA Montreal de Jennifer Brady

Ostapenko (locul 20) a început mai bine meciul, a făcut break, dar nu a reușit să-și țină serviciul până la finalul primului set. Brady a revenit, a salvat două mingi de set în tiebreak (la 6-4) și s-a impus cu 9-7.

Jelena a răspuns cu un „bagel” (set câștigat cu 6-0) și părea că recitalul ei ofensiv nu va putea fi oprit de Jennifer.

Sportiva din Letonia a condus cu 3-0 și 4-1 în setul decisiv, dar americanca a răspuns din nou și s-a impus la retur în al șaptelea game. S-a ajuns din nou în tiebreak, unde Brady a ratat prima minge de meci la 6-5.

Nici Ostapenko nu s-a descurcat mai bine (a ratat două mingi de meci la 7-6 și 8-7), iar scorul final a fost 10-8 pentru Brady.

De știut:

  • Reamintim că Ostapenko este câștigătoare de turneu major: a cucerit Roland Garrosul în 2017, după o finală cu Simona Halep.
  • Anul 2021 a fost unul plin de evenimente pentru Brady: a ajuns până în finala de la Australian Open (a fost învinsă de Naomi Osaka) și a atins cea mai bună clasare din carieră (locul 13 WTA).
  • Sezonul s-a terminat însă devreme pentru americancă, chiar după un meci cu Ostapenko (la Cincinnati, 18 august), când a suferit o ruptură a fasciei plantare (cauzează dureri la nivelul călcâiului). La scurt timp, Jennifer a suferit și o fractură la genunchiul drept și a lipsit aproape doi ani din circuitul WTA.
  • Jennifer Brady va avea o misiune foarte dificilă în turul doi al turneului din Canada: o va întâlni pe Elena Rybakina (a treia favorită).

Omnium Banque Nationale présenté par Rogers are loc anul acesta la Montreal, în perioada 7-13 august, face parte din categoria WTA 1000, iar pe tabloul principal s-au aflat 64 de jucătoare. Simona Halep a câștigat competiția în 2016, 2018 și 2022.