Multe vedete au asistat pe Centralul londonez la finala Wimbledon 2023 dintre Carlos Alcaraz și Novak Djokovic (victorie pentru iberic după o finală epică de cinci seturi, scor 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4).

Brad PittFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Carlos Alcaraz și cheia victoriei cu Novak Djokovic din finala Wimbledon 2023

Brad Pitt are cu trei ani mai mult decât Djokovic și Alcaraz la un loc

Brad Pitt nu a ratat marele meci dintre Carlos și Novak, el fiind arătat de mai multe ori pe transmisia tv a finalei de la Wimbledon.

Ajuns la 59 de ani, celebrul actor american a impresionat prin fizicul său de invidiat, iar comentariul jurnaliștilor de la BBC spune totul despre acest subiect: Brad Pitt este cu trei ani mai mare decât Djokovic (36 de ani) și Alcaraz (20 de ani) la un loc.

De știut după finala masculină de la Wimbledon 2023

  • Acesta este al doilea titlu de Grand Slam din cariera lui Alcaraz (a mai triumfat la US Open 2022).
  • Ultima înfrângere a lui Djokovic la Wimbledon data din 2017: la acea ediție, sârbul era nevoit să abandoneze în timpul partidei cu Tomas Berdych din sferturile competiției londoneze (la scorul de 7-6(2), 2-0 în favoarea cehului).
  • Pentru prima oară după 2015, în marea finală de la Wimbledon s-au întâlnit primii doi capi de serie.
  • Djokovic și Alcaraz s-au întâlnit de trei ori până acum în circuitul ATP. Precedentele meciuri s-au disputat pe zgură, fiecare câştigând o dată: Carlos la Madrid (2022), scor (5)6-7, 7-5, 7-6(5), iar Novak la Roland Garros (2023), scor 6-3, 5-7, 6-1, 6-1.
  • În 2023, Novak Djokovic a câştigat turneele de Grand Slam de la Australian Open şi Roland Garros.
  • Nole câștigase ultimele patru ediţii ale turneului de la Wimbledon, unde a cucerit şapte trofee (la egalitate cu Pete Sampras, cu unul mai puţin decât Roger Federer - deţinătorul recordului în Era Open).
  • În acest sezon, Alcaraz a câștigat 47 de meciuri (cele mai multe din circuitul ATP) și a pierdut doar 4. De cealaltă parte, Djokovic are 33 de victorii și 5 înfrângeri.
  • Carlos este cu 15 ani și 348 de zile mai tânăr decât Nole. Doar între Jimmy Connors și Ken Rosewall a fost o diferență mai mare de vârstă între finaliștii unui Grand Slam (17 ani și 304 zile - Wimbledon și US Open 1974).

>> Carlos Alcaraz, discurs de mare campion după succesul istoric împotriva lui Novak Djokovic

>> Mesajul lui Rafael Nadal după ce Carlos Alcaraz a câștigat Wimbledon 2023

>> VIDEO Novak Djokovic, copleșit de emoții după înfrângere - Lacrimile campionului