Revenită în circuitul WTA, Venus Williams (locul 697 mondial) s-a oprit în optimile de finală ale turneului de la Birmingham, după ce a pierdut în fața Jelenei Ostapenko (17 WTA), scor 6-3, 5-7, 6-3.

Venus WilliamsFoto: DPPI/Oscar Barroso/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jelena Ostapenko, victorie în fața lui Venus Williams la WTA Birmingham

După un prim tur în care a făcut risipă de energie în fața Camilei Giorgi, Venus Williams nu a reușit calificarea în sferturi, deși a revenit spectaculos în setul al doilea.

Ostapenko și-a adjudecat primul set, după ce a reușit patru gameuri consecutive pe final.

Letona a avut minge de meci în setul al doilea, dar americanca în vârstă de 43 de ani a revenit excelent de la 3-5 și s-a impus cu 7-5.

Decisivul a fost tot pe contre, Venus a avut 2-0 și 3-2, dar din nou patru gameuri consecutive ale Jelenei au oprit-o din drumul spre turul următor.

Jelena Ostapenko o va întâlni în sferturile de finală pe poloneza Magdalena Frech (72 WTA), care s-a impus joi în fața Soranei Cîrstea.

Rothesay Classic Birmingham se desfășoară în perioada 19-25 iunie pe iarbă și face parte din categoria WTA 250. Oferă premii totale în valoare de 259.303 de dolari, iar campioana en-titre este Beatriz Haddad Maia.