Sorana Cîrstea (38 WTA) a ratat prezența în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Birmingham, după ce a fost învinsă de poloneza Magdalena Frech (72 WTA), scor 6-3, 6(1)-7, 6-4.

Sorana CirsteaFoto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia

Sorana Cîrstea, eliminată de Magdalena Frech la WTA Birmingham

Românca a început slab meciul, iar Frech a condus primul set și s-a impus după repetatele greșeli ale Soranei.

În setul al doilea duelul s-a echilibrat, iar cele două au mers de la egal la egal până la tiebreak, unde sportiva noastră nu i-a dat nicio șansă adversarei: 7-1.

Decisivul a fost din nou palpitant, Magdalena Frech a condus cu 4-1, Sorana a revenit pe greșelile polonezei, dar în final nu a mai fost la fel de concentrată.

Partida a durat doua ore și 34 de minute și a fost întreruptă mai mult timp din cauza ploii.

Cap de serie numărul 8, românca a ratat un duel de vis în sferturile de finală, cu învingătoarea dintre Venus Williams și Jelena Ostapenko.

În primul tur, Sorana s-a impus în duelul românesc împotriva Anei Bogdan (61 WTA, venită din calificări), scor 6-4, 2-6, 6-3.

Pentru parcursul său, Sorana Cârstea și-a asigurat un cec în valoare de 3.920 de dolari, plus 30 de puncte în ierarhia WTA de simplu.

Rothesay Classic Birmingham se desfășoară în perioada 19-25 iunie pe iarbă și face parte din categoria WTA 250. Oferă premii totale în valoare de 259.303 de dolari, iar campioana en-titre este Beatriz Haddad Maia.