Casper Ruud a ajuns în a doua finală consecutivă la Roland Garros, dar norvegianul nu a reușit nici de această dată să câștige. Ruud a pierdut în 3 seturi finala cu Novak Djokovic, scor 7-6(1), 6-3, 7-5.

Casper RuudFoto: Christophe Ena / AP / Profimedia

>>> VIDEO Novak Djokovic rescrie istoria tenisului - Imagini impresionante de la Roland Garros

Casper Ruud, laude la adresa lui Novak Djokovic după cucerirea celui de-al 23-lea titlu de Grand Slam

Chiar dacă nu a reușit nici de această dată să se impună în finala de la Roland Garros, Casper Ruud a rămas destul de pozitiv după eșecul contra lui Novak Djokovic și a avut numai cuvinte de laudă la adresa sârbului.

„Novak, încă o zi, încă un record pentru tine, felicitări! Ai rescris istoria tenisului, e greu să explic cât de incredibil este ceea ce faci și cât de bun ești, cât de mult inspiri oameni din toată lumea. Așadar, felicitări ție și echipei tale, știu că pentru asta este nevoie de tot ce e mai bun în fiecare dintre voi.

Sunt fericit că sunt primul care te felicită de aici, de pe scenă, o să o mai facă mulți alții pentru că faci un lucru extraordinar, o treabă fantastică. Felicitări încă o dată.” - a spus Casper Ruud.

Ocupant al locului 4 în ierarhia ATP, Ruud a avut un mesaj și pentru fani, organizatori, dar nu în ultimul rând pentru staff-ul său.

„Nu știu de unde să încep... Le mulțumesc organizatorilor, mulțumesc pentru tot ce se întâmplă aici, la Roland Garros. Am avut vreme superbă, așteptăm cu toții viitoarea ediție, în care ne dorim să obținem rezultate la fel de bune.

Mulțumesc tuturor celor implicați, sponsorilor, voluntarilor, mulțumesc celor care stau de dimineața până seara pentru ca lucrurile să meargă bine, toată lumea ne face să ne simțim bine.

Mulțumesc pentru toată munca voastră, pentru că îmi sunteți mereu alături, că mă împingeți de la spate de fiecare dată, nu doar în aceste două săptămâni, ci în fiecare zi din viața mea, încă de când eram un mic copil.

A fost o călătorie lungă și sunt foarte fericit că putem să fim din nou aici, în finală la Roland Garros. Vom continua să muncim și o vom face cât mai serios cu putință pentru a ajunge din nou aici.

Nu în ultimul rând, mulțumesc publicului, a fost extraordinar să joc în fața voastră în ultimele săptămâni. Această arena este extraordinară, e mereu plină, e o atmosferă plăcută. E multă pasiune pentru tenis aici și sper să mă reîntorc anul viitor în fața voastră.” - a încheiat Casper Ruud.