Novak Djokovic a întâmpinat probleme în finalul primului set al meciului cu Marton Fucsovics și și-a vărsat nervii chiar pe cei aflați în loja sa. Fostul lider mondial s-a impus până la urmă în trei seturi și a obținut calificarea în turul trei de la Roland Garros.

Novak DjokovicFoto: JB Autissier / Panoramic / Profimedia

Novak Djokovic și exteriorizarea sentimentelor: „Nervii fac parte din meseria mea”

Condus cu 5-2, Fucsovics a reușit să revină și a împins manșa în tiebreak (câștigat de sârb cu 7-2). Nole a țipat spre Goran Ivanisevic, dar a explicat la conferința de presă de ce a făcut acest lucru.

„Dacă nu sunt nervos pe teren, există două motive posibile: fie sunt prea relaxat, încrezător, fie nu-mi pasă prea mult să joc sau să câștig.

Nervii fac parte din meseria mea, din ceea ce fac. Uneori le dau frâu liber, alteori îi interiorizez. Uneori vorbesc singur, alteori cu echipa mea. Important este ca indiferent de situație, lucrurile să meargă în direcția bună” - Novak Djokovic, citat de PuntoDeBreak.

Novak Djokovic și condițiile de la Roland Garros: „M-am simțit ca Bambi pe gheață”

„Vântul a fost foarte puternic pe o parte a terenului. Mi-a amintit de demonstrativul dintre Nadal și Federer din Spania, în care pe o jumătate din teren a fost iarbă și pe cealaltă era zgură.

Așa m-am simțit eu astăzi. Ca Bambi pe gheață. În final trebuie să te adaptezi condițiilor, ceea ce durează ceva timp. E greu să găsești momentul potrivit pentru a lovi. El a jucat foarte bine și a luptat la un nivel grozav” - Novak Djokovic, potrivit PuntoDeBreak.

De știut:

  • Djokovic s-a impus după două ore și 45 de minute de joc în fața lui Fucsovics, scor 7-6(2), 6-0, 6-3.
  • În runda următoare, Nole va juca împotriva lui Alejandro Davidovich Fokina (34 ATP).

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).

>> FOTO Novak Djokovic și mesajul politic transmis după victoria de la Roland Garros

>> Kosovo cere sancționarea lui Novak Djokovic pentru mesajul de la Roland Garros